Antena Meniu Search
x

Statul pedepsește, dar nu corectează: deţinuţii eliberaţi din închisori nu sunt ajutaţi să se reintegreze

În fiecare zi, 30 de români condamnaţi la închisoare sunt eliberaţi. Ce se întâmplă de atunci cu ei, unde ajung şi cum se reintegrează.

Vezi și

În fiecare zi, 30 de români condamnaţi la închisoare sunt eliberaţi. Ce se întâmplă de atunci cu ei, unde ajung şi cum se reintegrează - sunt întrebări pe care statul nici măcar nu şi le pune. România nu are programe de reintegrare socială pentru aceşti oameni. Aşa se face că aproape jumătate dintre ei se întorc, mai devreme sau mai târziu, la închisoare.

Se face lumină, în fiecare zi, pentru peste 30 de condamnaţi . Şi totuşi, mulţi dintre ei rămân în întuneric. Obişnuiţi acum să fie doar un număr, "afară" li se cere iar o "identitate". A lor e umbrită de greşeli, vină şi etichete. 

Marian este exemplul perfect al recidivistului din România. În total, a stat 15 ani la închisoare . Acum, este judecat din nou pentru trafic de droguri. Pentru câţiva bani, şi-a pierdut soţia, casa, şi e pe punctul să-şi piardă din nou libertatea. 

În închisoare, astăzi regretă  23.900 de români. 

Potrivit datelor oficiale, 40 la sută dintre cei eliberaţi se întorc în celulă. 

Marius a scăpat din penitenciar de un an. A ajuns acolo pentru că a consumat droguri şi a vândut şi la alţii.  Este masterand în drept şi fost agent de bursă, deci capabil să facă multe lucruri.

De ce toţi aceşti oameni sunt în această situație, în loc să se reabiliteze cu adevărat, şi ce au învăţat ei din pedeapsa cu închisoarea, vedeţi sâmbătă, la Observator 19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Statul pedepsește, dar nu corectează: deţinuţii eliberaţi din închisori nu sunt ajutaţi să se reintegreze