Antena Meniu Search
x

Dezamăgirile sunt motivul schimbării

Schimbarea este inevitabilă. Uneori, oamenii aleg să-şi schimbe stilul de viaţă pentru că pur şi simplu simt nevoia de ceva nou.

Vezi și

Schimbarea este inevitabilă. Uneori, oamenii aleg să-şi schimbe stilul de viaţă pentru că pur şi simplu simt nevoia de ceva nou.

De cele mai multe ori însă o schimbare radicală se produce în momentele grele ale vieţii.

Şi este un lucru cât se poate de firesc. O spun şi specialiştii. O schimbare la momentul potrivit este binevenită. De ştiut este faptul că nu trebuie să lăsăm ca dezamăgirile să ne închidă sufletul.

Într-o lume ideală, aceasta ar fi normalitatea. Fiecare an, fiecare zi, fiecare clipă ar fi minunată. Din păcate realitatea noastră funcţionează altfel. De multe ori minunatul este înlocuit de dezamăgire. Dar, oricât de bizar ar părea, şi dezamăgirile îşi au rostul. După o decepţie, omul devine mai atent şi încearcă să numai repete greşelile făcute în trecut. Nu degeaba se spune că omul se schimbă atunci când cunoaşte dezamăgirea.

O mică schimbare la momentul potrivit este bine venită dar foarte important este să ne indentificăm obiectivul şi asta înseamnă de ce vreau să o fac, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, care sunt costurile, care sunt beneficiile şi după aceea să urmezi paşii şi ei să fie mici dar siguri.

Dar nu există momentul exact, calculat la secundă, pentru o schimbare drastică. Există mai degrabă un moment ideal, care însă depinde de la om la om.

Bine ar fi ca această schimbare să fie realistă, pozitivă, să o gândim pozitiv dar să fie şi realistă. Să nu ne propunem să facem schimbări radicale, să fim temperaţi.

Indiferent pe care drum alegem să mergem mai departe, e bine să ne asigurăm de un lucru. Înainte să facem o schimbare în viaţa noastră, trebuie să fim siguri că nu se va transforma, mai târziu, în regret.

Când spunem regret, întotdeauna trecem în trecut, avem tendinţa să ne raportăm la trecut, ori trecutul este important în măsura în care noi putem să luăm o învăţătură din el.

Nostalgia este plăcută, însă important este să acceptăm că timpul nu poate fi dat înapoi. Lucrurile se întâmplă la timpul lor, chiar dacă pe moment nu le înţelegem scopul. Ce este important este faptul că am avut de învăţat din propriile noastre greşeli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dezamăgirile sunt motivul schimbării