Antena Meniu Search
x

Diana avea 18 ani când s-a îndrăgostit şi a vrut să facă totul pentru omul iubit. Avea să fie doar o victimă din zeci de fete traficate de interlopi în Italia prin metoda „loverboy”

de Monica Palade

la 26.05.2021, 22:57

Diana avea 18 ani când s-a îndrăgostit şi a vrut să facă totul pentru omul iubit. Avea să fie doar o victimă din zeci de fete traficate de interlopi în Italia prin metoda „loverboy” - Shutterstock

La 18 ani, Diana a crezut că viaţa ei s-a schimbat total când o colegă i-a spus că un băiat „cu bani şi cu mașină” a văzut pe Facebook o poză cu ea, i-a plăcut mult şi vrea să o cunoască. Se întâmpla în 2014, iar tânăra naivă avea să meargă cu inima deschisă să-l cunoască pe Robert Neagu, zis „Dionez”, fratele de 25 de ani şi mâna dreaptă a traficantului Raj Costache.

Nu a bănuit nicio clipă că totul se va transforma într-un coşmar. Diana a fost doar una din zecile de fete din Iaşi care au fost ademenite şi obligate mai apoi să se prostitueze. În căutarea lor Raj, fraţii şi verii lui frecventau zonele din apropierea liceelor cu profil tehnologic, cafenelele, discotecile şi ștrandul. După ce identificau potențialele victime, le contactau insistent şi le promiteau iubire veşnică şi o viaţă fără de griji.

De la iubire, la coşmar

La scurt timp după ce a început relaţia, tânăra a fost dusă în Italia. Nu înainte ca Dionez să aibă o discuţie cu mama fetei şi să o ameninţe că îi trimite copila direct în spital. „Eu sunt cunoscut în orașul acesta. Ai înțeles? Nu vreau să am probleme cu nimeni, că eu femei am să f.. tot Iașiul, să mă scuzați de chestia asta…”, îi spune „Dionez”.

Pe acelaşi subiect

Apoi trece rapid la ameninţări: „Eu, cum o găsesc pe fiica dumneavoastră afară, am pus mâna pe ea… O bag direct în spital! (…) O s-o găsiți la spital, pentru că eu nu am nicio treabă cu femeia asta”, după cum arată înregistrarea de la dosar.

La Roma, pentru Diana a început coşmarul. Bătută, ameninţată şi obligată să se prostitueze, fata a reuşit  să ia legătura cu o prietenă.  „După ce mă bătea, eu trebuia să îi cer scuze, să îi sărut mâinile, pentru a fi iertată, şi să îi promit că nu voi mai greși și că voi fi ascultătoare”, a mărturisit fata, în anchetă, potrivit Libertatea. Asta avea să îi fie salvarea. La rândul său, tânăra i-a contactat pe părinţii fetei, care au reuşit cu ajutorul unor cunoştinţe, tot români, să o aducă în ţară. 

Însă, încă îndrăgostită, Diana s-a întors din nou la iubit, iar viaţa ei a continuat pe străzile din Roma. Pe 12 mai 2016, gruparea condusă de Raj a fost destructurată, iar „Dionez” – arestat preventiv. 

Tânăra este doar un nume între zeci de fete traficate de gruparea condusă de Raj Costache. Anchetatorii au identificat 30 de victime care, în perioada 2011-2016, au fost exploatate prin prostituţie, în România şi în Italia. Şase dintre fete erau minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Diana avea 18 ani când s-a îndrăgostit şi a vrut să facă totul pentru omul iubit. Avea să fie doar o victimă din zeci de fete traficate de interlopi în Italia prin metoda „loverboy”