Antena Meniu Search
x

Video Diavolul și-a vârât coada între Biserică și Primărie, la Constanța. IPS Teodosie, gata să lupte până la capăt: "Mai bine mor eu decât să moară biserica aceasta"

Dihonie mare la Constanţa. Biserica de pe trotuar, prilej de vrajbă între Arhiepiscopie şi primărie, va fi dărâmată după Rusalii! Înalt Prea Sfinţitului Teodosie a ţinut slujba de dimineaţă afară, printre maşini şi credincioşi, ca o ultimă încercare de a salva edificiul după ce instanţa a decis că a fost construit ilegal.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.06.2022, 20:28

Vezi și

Înalt Prea Sfinţitului Teodosie: Toţi au vorbit din neştiinţă sau din nebăgare de seamă sau din slăbiciune sufletească au lucrat! Toţi care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice. Nu voi accepta! Mai bine mor eu decât să moară biserica aceasta.

Diavolul și-a vârât coada între Biserică și Primărie

O slujbă şi un protest. Înalt Preasfinţitul Teodosie a ţinut Sfânta Liturghie afară, printre părinţi cu bebeluşi în braţe şi copii cu steaguri şi pancarte.

Înalt Prea Sfinţitului Teodosie: Nu se va putea demola. Să se oprească acest sacrilegiu. Noi vom sta aici de pază. Cum să vină buldozerele? Nu cred aşa ceva. Buldozerele nu trec peste oameni.

Pe acelaşi subiect

Tânăr: Ne-am adunat aici, în zi de sărbătoare, să susţinem această biserică.

Biserica din cartierul constănţean Macul Roşu a fost ridicată în 2002. A avut o autorizaţie temporară de construcţie. Ar fi trebuit relocată, dar acest lucru nu a mai fost posibil. La sfârșitul anului 2021, instanţa a decis că biserica trebuie demolată în termen de 90 de zile. Au urmat procese peste procese.

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: Din păcate, lucrurile au intrat un pic în degringoladă după acţiunea în instanţă pe care a făcut-o o asociaţie de locatari. Timpul a trecut, autorizaţia care a fost emisă iniţial de primărie a expirat şi apoi primăria nu a vrut să o mai prelungească.

Ultima decizie a instanței a fost dată pe 11 mai, iar preoţii aveau la dispoziție 30 de zile să o elibereze.

Andreea Filip, reporter Observator: Surse Observator spun că biserica va fi demolată săptămâna viitoare, cel mai probail, marţi pentru că la astfel de acţiuni trebuie să fie prezente şi poliţia, şi jandarmeria.

Primarul spune că legea e lege şi pentru cele sfinte.

Vergil Chitac, primar Constanţa: Eu nu fac altceva decât să execut o decizie a unei instanţe. Probabil că s-a primit un ordin în care se face tărăboiul ăsta total gratuit.

Înalt Prea Sfinţitului Teodosie: Vreau să vină domnul Chiţac şi cei din jurul său, că alţii îl sfătuiesc. Am auzit aseară că o femeie îl conduce, citymanagerul. Păcat, generalul să se lasă condus de alţii.

Enoriaşii sunt şi ei împărţiţi.

Enoriașe: - Să nu se dărâme, mare păcat este, mânia lui Dumnezeu.

- În faţa legii, nu cred că poate comenta cineva. 

- Sunt foarte curioasă ce vor să facă aici, cred că şi dvs.

Soarta bisericii de pe trotuar nu e încă pecetluită, iar Înalt Presfinţitul e dispus să lupte cu toate mijloacele.

Înalt Prea Sfinţitului Teodosie: Dacă e nevoie, facem un referendum cu 100 de preoţi şi 10.000 de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Diavolul și-a vârât coada între Biserică și Primărie, la Constanța. IPS Teodosie, gata să lupte până la capăt: "Mai bine mor eu decât să moară biserica aceasta"