Antena Meniu Search
x

Dieta fast-food cu țigări

Dacă ar fi trimis pe o insulă pustie, românul şi-ar lua doar două lucruri cu el: Hamburgerul şi pachetul de ţigări! Trei din zece români fumează şi unul din patru nu poate trăi fără fast food.

Vezi și

 Iar consecinţele sunt vizibile. România ocupă un loc îngrijorător în topul ţărilor cu cei mai mulţi bolnavi de plămâni şi de inimă sau obezi.

Dacă te uiţi în gura românilor, concluzia e clară - o naţie de vicioşi. Nici statisticile nu ne contrazic. Mai mult de un sfert din populaţie fumează, iar peste 400 de mii de români mănâncă fast-food în fiecare zi.

Aşa că intră în cel mai apropiat fast-food. Priveşte cu jind la oferta variată de pe panou. Cu ochiul unui cunoscător, analizează fiecare bucăţică. Până la urmă se opreşte la un sendviş savuros cu de toate.

Ingredientele fericirii. Urmează câteva minute de extaz culinar. Atârnat de o măsuţă pe stradă, amatorul de fast-food savurează mixul de pui prăjit cu cartofi dospiţi în ulei, maioneză, ketchup, murături, castraveţi şi pâine.

Amatorul de fast-food nu se rezumă doar la un sendviş sau o şaorma. Orice masă bogată se încheie la cofetărie. Caloriile, însă, nu sunt aşa uşor de înghiţit de oricine. Chiar dacă este vorba de un delicios ecler.

Fata obsedată de siluetă spune stop şi înghite în sec. O scurtă verificare a taliei de viespe îi spune că merită efortul. Iar efort există! Mai ales când trebuie să faci slalom printre mirosurile covrigăriilor, patiseriilor şi cofetăriilor.

Fie că mănâncă mult, prost, sau prea puţin, românii mai au un viciu care le afectează sănătatea. Chiar şi aşa, românii nu sunt dispuşi să renunţe la obiceiurile sinucigaşe. Au motivele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Dieta fast-food cu țigări