Afaceri din meserii vechi. Din ce în ce mai mulţi tineri au transformat pasiunea în artă
Sunt din ce în ce mai mulţi tineri care au depăşit faza de pasiune, respect pentru vechi şi au transformat pasiunea în artă, iar mai apoi, arta în afacere şi acum fac averi din acest lucru.
Sunt din ce în ce mai mulţi tineri care au depăşit faza de pasiune, respect pentru vechi şi au transformat pasiunea în artă, iar mai apoi, arta în afacere şi acum fac averi din acest lucru.
La 10 ani, Sara învaţă arta olăritului. Chiar dacă la început părea imposibil să transformi o bucată de lut într-un vas, fata şi-a ascultat cu atenţie mentorul şi a reuşit.
Puţini mai cunosc această artă. Mulţi români şi-au mutat atelierele în străinătate, unde câştigă mai mulţi bani decât în ţară.
- Antreprenorii, faţă în faţă cu autorităţile la Forumul "Dezvoltăm România". Care sunt principalele...
- Femeile câştigă teren în afaceri: reprezintă 37% dintre acționarii sau asociații firmelor din România
- "De aici ne câștigăm existența". Antreprenorii din vama Nădlac, în prag de faliment după aderarea la Schengen
- Iancu Guda, despre cum putem gestiona presiunea firmelor concurente. Ce trebuie să verificăm constant pentru a nu...
- Donald Trump, de la adolescent rebel, la om de afaceri şi preşedinte. În copilărie, voia să devină un star în...
Şi astfel, creaţiile lui Sorin Bucur iau drumul Occidentului. A pornit afacerea acum 24 de ani când a rămas fără loc de muncă.
Lucra la un depou de locomotive din Dej, iar societatea a făcut restructurări. A început atunci să confecţioneze obiecte din lut şi a deschis un atelier.
Olăritul îi aduce meşterului suficient cât să-şi întreţină cei patru copii. Merge la târguri şi expoziţii, unde astfel de piese se vând cu preţuri de la câteva zeci de lei, până la sute de lei, în funcţie de mărimea şi de complexitatea lucrării.
Tot pe vremuri, româncele brodau cu spor. Severina Puiu a reinventat însă tehnica.
Tânăra, născută în Constanţa, este stabilită acum în localitatea Fundata. Muntele o inspiră în creaţiile ei, iar anul trecut, firma ei a avut o cifră de afaceri de peste 30 de mii de euro. A început totul din dorinţa de a decora cabanele din zonă.
Face acum turism cu farmec vechi, iar broderiile ei au ajuns până la clienţi din Statele Unite ale Americii, China sau Australia.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰