Discrepanţe mari între preţurile la apartamente, în Bucureşti
Bucureştenii cu venituri medii, care îşi doresc o locuinţă, nu au mari şanse să-şi ia ceva în centrul sau în nordul Capitalei! Nu pentru că acolo s-ar construi cine ştie ce blocuri care se rotesc după soare. Însă oamenii trebuie să plătească zona.
Bucureştenii cu venituri medii, care îşi doresc o locuinţă, nu au mari şanse să-şi ia ceva în centrul sau în nordul Capitalei! Nu pentru că acolo s-ar construi cine ştie ce blocuri care se rotesc după soare. Însă oamenii trebuie să plătească zona. Şi astfel s-a ajuns în situaţia ca o garsonieră aflată acolo să coste cât un apartament cu două camere în sudul Bucureştiului.
O familie de tineri, proaspăt deveniţi părinţi, îşi caută o locuinţă mai spaţioasă, potrivită pentru noile lor nevoi. Aşa că analizează atent ofertele la un târg imobiliar din Capitală.
Apartamente scumpe în centrul şi nordul Bucureştiului
Ei spun că "suntem flexibili. Încercăm să ne mutăm acum de unde locuim, aşa că încercăm să căutăm un apartament ori o casă; o viluţă undeva pentru noi şi bebe. Nu ne-am muta în sud, în sudul Bucureştiului. Este foarte aglomerat şi foarte greu de ieşit de acolo. Căutăm ceva în nord, poate chiar Aviaţiei sau Otopeni".
Cine exclude zona de sud, trebuie să excludă însă şi pretenţiile legate de preţ.
În zona de nord a Capitalei apartamentele se vând, în medie, cu 1.600 de euro metrul pătrat. Aşa se face că, în unele ansambluri, un apartament de două camere la 60 de metri pătraţi ajunge şi la 96 de mii de euro, atenţie, fără TVA. Iar 80% din preţ să ştiţi că este reprezentat de zonă. Acelaşi apartament, în sud, ar fi la jumătate de preţ.
O alternativă pentru cine vrea o locuinţă spaţioasă, dar cu bani mai puţini, este vestul oraşului.
Cine rezervă acum o locuinţă care va fi gata peste un an poate obţine un preţ mai mic chiar şi cu 20%.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰