Antena Meniu Search
x

Distracţia se mută la munte. În ce staţiuni se mai poate schia

Distracţia se mută la munte în acest weekend când se anunţă zile senine, tocmai bune ca iubitorii sporturilor de iarnă să profite de zăpada rămasă.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 18:32

Vezi și

Distracţia se mută la munte în acest weekend când se anunţă zile senine, tocmai bune ca iubitorii sporturilor de iarnă să profite de zăpada rămasă.

De exemplu, în Alba patru pârtii dintr-un total de zece vor fi deschise la Şureanu, în Munţii Sebeşului, şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni.

Potrivit monitorului de schi Rareş Tileagă, weekend-ul 29 - 31 martie va fi ultimul din acest sezon de schi pentru Domeniul Şureanu, când vor funcţiona doar cele patru pârtii din zona teleschiului 'Curmătură'.

Celelalte pârtii vor fi închise.

"Calitatea zăpezii este cea firească pentru acest final de martie - omăt moale, în curs de topire, greu manevrabil, dar încă schiabil. Cu alte cuvinte, vă puteţi bucura de schi chiar şi acum, pe acest tip de zăpadă. Aşadar, se poate schia la Şureanu, în condiţii acceptabile", a spus Rareş Tileagă.

Drumul dintre Oaşa şi Şureanu, problematic dar practicabil

El a arătat că drumul forestier dintre lacul Oaşa şi domeniul schiabil, în lungime de 18 kilometri, rămâne "la fel de problematic", cu mult noroi, foarte multe gropi, şleauri, bălţi şi porţiuni cu gheaţă în curs de topire.

Cu toate acestea, drumul este considerat practicabil.

Şi la Arieşeni încă se mai poate schia. Acolo, zăpada este din ce în ce mai greoaie, dar rămâne perfect schiabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Distracţia se mută la munte. În ce staţiuni se mai poate schia