Antena Meniu Search
x

Video Distracţie pe pârtie, după model austriac. Accesul în telecabină sau telegondolă ar putea fi permis doar cu certificatul verde

Accesul pe pârtiile din România ar putea fi pemis doar celor care au certificat verde. După modelul austriac, şi la noi ar putea fi cerut un astfel de document la urcarea în telecabină sau telegondolă.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.09.2021, 20:08

Vezi și

Certificatul verde este biletul spre distracţie anul acesta. Inclusiv pe pârtie, la iarnă. În Poiana Braşov, staţiunea unde duc toate drumurile în sezonul rece, autorităţile locale iau în calcul ca accesul în telecabină şi telegondolă să fie permis doar celor care s-au vaccinat. Cei care nu s-au imunizat vor fi obligaţi să facă test antigen sau PCR. "Este logic", consideră un turist. "Eşti închis într-o gondolă foarte mică, unde garantat o să prinzi virusul de la cineva." "Încercăm să anticipăm ceea ce se întâmplă. Va urma să avem o întâlnire şi cu transportatorii pe cablu", spune Sebastian Rusu, viceprimarul din Brașov. "Este o măsură de Sănătate Publică", spune un alt turist. "Nu cred că ar încurca activitatea". "Cine doreşte să poate să facă schi ... Nu văd nicio problemă, mai sunt două luni până la începerea sezonului, e timp destul", crede un altul.  

Măsuri similiare se iau în această iarnă şi în staţiunile montane din Austria. În plus, turiştii de acolo sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie de tip FFP2 în telecabină şi telegondolă. "Intenţia noastră este să vedem ce se va decide şi la nivel naţional. Toate celelalte staţiuni cu siguranţă vor face acelaşi lucru, pentru că va fi o chestiune unitară", crede Sebastian Rusu.

La munte se fac pregătiri pentru sezonul de iarnă

Între timp însă, în vârf de munte se fac pregătiri pentru sezonul de iarnă. A început umplerea lacului de acumulare din masivul Postăvarul. Lacul de acumulare este amenajat în Poiana Ruia, la altitudinea de aproximativ 1500 de metri. Are o capacitate totală de 120 de mii de metri cubi de apă şi alimentează instalaţiile pentru produs zăpadă artificială din întreg masivul Postăvarul. Instalațiile pentru zăpadă artificială vor fi pornite abia după ce temperaturile vor scădea câteva zile la rând sub 2,5 grade Celsius. Anul trecut, pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise după Crăciun, pentru că a fost prea cald. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Distracţie pe pârtie, după model austriac. Accesul în telecabină sau telegondolă ar putea fi permis doar cu certificatul verde