Antena Meniu Search
x

DNA cere din nou ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea pe care îl acuză că şi-a făcut cadou o limuzină, din bani publici

Procurorii spun că maşina de protocol folosită de fostul ministru de interne a fost cumpărată din banii pentru plata informatorilor serviciului secret "Doi şi un sfert". Limuzina de 80 de mii de euro ar fi fost folosită de Oprea şi în seara în care poliţistul Gigină din coloana lui oficială a murit.

Vezi și

 DNA cere din nou ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea pe care îl acuză că şi-a făcut cadou o limuzină, din bani publici. Procurorii spun că maşina de protocol folosită de fostul ministru de interne a fost cumpărată din banii pentru plata informatorilor serviciului secret "Doi şi un sfert". Limuzina de 80 de mii de euro ar fi fost folosită de Oprea şi în seara în care poliţistul Gigină din coloana lui oficială a murit.

O măsură specială de protecţie de 80 de mii de euro. Acesta ar fi fost cadoul pentru Gabriel Oprea făcut de conducerea serviciului secret al MAI, chiar cu acordul lui. Oficial, banii erau destinaţi luptei anti-corupţie.

Totul a ieşit la iveală în timpul anchetei făcute de DNA în dosarul Girofarul. După ce poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, în timp ce deschidea drumul pentru maşina de protocol în care era Gabriel Oprea.

Cu banii destinaţi de fapt pentru cheltuieli operative, "Doi si un sfer" a cumpărat o astfel de maşină premium. Un bolid in valoare de 80.000 de euro, cu scaune din piele, senzori. Maşina de lux a fost folosită însă de fostul vicepremier Gabriel Oprea timp de câteva luni.

Foştii şefi ai serviciului secret sunt anchetaţi, acum, de procurorii anticorupţie după ce au achiziţionat bolidul pentru Oprea.

Surse din anchetă spun că din aceiaşi bani ar mai fi fost cumpărate tot pentru fostul ministru de interne canapele, mese de protocol şi un jacuzzi.

DNA a trimis la Senat noul dosar şi a cerut ridicarea imunităţii parlamentare pentru Gabriel Oprea. Este a doua oară într-o lună când soarta fostului vicepremier este la mâna parlamentarilor. Gabriel Oprea e urmărit penal şi în dosarul celor peste o mie şase sute de coloane oficiale folosite abuziv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » DNA cere din nou ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea pe care îl acuză că şi-a făcut cadou o limuzină, din bani publici