Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE: Doi camarazi de război au murit într-un accident de mașină

Au fost camarazi de război, în Afganistan. Au luptat cot la cot şi s-au întors întregi la familiile lor. Doar ca să moară acasă, tot împreună, într-un groaznic accident de maşină

Vezi și

Au fost camarazi de război, în Afganistan. Au luptat cot la cot şi s-au întors întregi la familiile lor. Doar ca să moară acasă, tot împreună, într-un groaznic accident de maşină

Erau fraţi de arme. Supravieţuitori, de meserie. Trei militari care au trecut prin iadul din Orientul Mijlociu şi s-au întors sănătoşi acasă. Erau în aceeaşi maşină, undeva aproape de Deva. Au vrut să-şi scurteze drumul cu un minut. Şi i-a costat viaţa. Şoferul a încercat o întoarcere periculoasă şi i-a spulberat un TIR.

Maşina militarilor s-a răsturnat, pe şosea, sub ochii altor colegi de jurământ. La volan era caporalul Ioan Botaş. La 32 de ani, trăia să-şi servească ţara şi să-şi iubească fiul de doi ani. De fiecare dată când pleca în război, peste hotare, familia îl aştepta cu sufletul la gură.

Pe scaunul din dreapta, stătea Gabriel Ciucă. Ieri trebuia să-şi sărbătorească ziua de naştere. A murit în ziua în care a împlinit 44 de ani. Petru Buha a supravieţuit, cu răni grave. Şi luptă să trăiască.

Soţiile de militari ştiu ce înseamnă să trăieşti cu groaza că poţi primi oricând vestea cea neagră. Dar acasă, bărbaţii lor ar fi trebuit să fie în siguranţă. Erau departe de gloanţe şi bombe. Tragedia i-a găsit însă pe şosea.

Familiile soldaţilor morţi au venit din Arad să le ia trupurile. Şi să-i îngroape aşa cum îi vedeau, când trăiau. Ca nişte eroi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » TRAGEDIE: Doi camarazi de război au murit într-un accident de mașină