Antena Meniu Search
x

Neputinţa autorităţilor a făcut victime în Constanţa. Doi copii au ajuns la spital, după ce au fost răniţi într-un loc de joacă lăsat în paragină

Doi copii au fost răniţi într-un loc de joacă din Constanţa, după ce gardul de metal al unui teren de fotbal a căzut peste ei, cu tot cu stâlpii de beton. Construcţia era lăsată la voia întâmplării de foarte mulţi ani, chiar dacă pericolul era vizibil.

Vezi și

Doi copii au fost răniţi într-un loc de joacă din Constanţa, după ce gardul de metal al unui teren de fotbal a căzut peste ei, cu tot cu stâlpii de beton. Construcţia era lăsată la voia întâmplării de foarte mulţi ani, chiar dacă pericolul era vizibil. Locuitorii acuză autorităţile locale de nepăsare. Tragedia e un semnal de alarmă pentru primăriile din întreaga ţară.

Sub gardul de metal au fost prinşi doi copii. Unul de 10 ani, celălalt de 11 ani. Se aflau la locul de joacă amenajat în imediata apropiere a unui teren de fotbal, împrejmuit de gardul vechi şi ruginit. A fost suficient ca alţi doi copii să se caţere pe el, pentru ca întreaga construcţie, cu tot cu stâlpi de beton, să se prăbuşească. 

Copiii au ajuns la spital, unul dintre ei fiind nevoit să stea cel puţin o săptămână la pat. Mama micuţului vrea să dea Primăria Constanţa în judecată.

Primăria a fost avertizată, de nenumărate ori, de Protecţia Consumatorului să ia măsuri, pentru ca spaţiile destinate copiilor să fie sigure. 

Horia Constantinescu, directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa: "Ce asteptam, doi copii strivit de gard? Ii multumesc lui Dumnezeu ca acei doi copii au rani minore si au ajuns acasa. Daca era mai grav, ce faceam? Mie, ca autoritate publica imi vine sa ma uit in camerele dumneavoastra si sa le cer scuze acestor parinti."

Administraţia locală susţine că locul de joacă şi terenul de sport erau în proiect pentru viitoare amenajări. 

Diana Sobaru, purtător de cuvânt la Primăria Constanţa: "Gardul a fost strans, zona a fost securizata, urmand ca in curand sa inceapa lucrari de reabilitare."

Multe locuri de joacă din Constanţa au fost desfiinţate anul trecut din cauza accidentelor provocate de leagăne sau de tobogane rupte. În Mamaia, o fetiţă a fost rănită după ce chingile de siguranţă ale unei trambuline s-au rupt. Incidentul a fost urmat de controale în toată ţara.

După controale, autorităţile au intrat în "vacanţă", iar măsurile au fost amânate, ca de fiecare dată, de la o zi la alta, de la un primar la altul. Multe locuri de joacă din România ar trebui dărâmate şi înlocuite cu altele noi. Unele au fost construite în perioada comunistă, dar, de atunci, autorităţile nu au investit niciun leu în reparaţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Neputinţa autorităţilor a făcut victime în Constanţa. Doi copii au ajuns la spital, după ce au fost răniţi într-un loc de joacă lăsat în paragină