Antena Meniu Search
x

Doi medici străini au resuscitat Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus

În timp ce medicii români iau calea străinătăţii, la noi vin doctorii străini care şi-au părăsit ţările natale. Într-un spital din Maramureş, un doctor sirian şi unul din Republica Moldova au resuscitat, practic, Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus.

Vezi și

 În timp ce medicii români iau calea străinătăţii, la noi vin doctorii străini care şi-au părăsit ţările natale. Într-un spital din Maramureş, un doctor sirian şi unul din Republica Moldova au resuscitat, practic, Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus. Deşi nu pot spune că sunt "acasă", sunt fericiţi că pot să profeseze într-o ţară în care au găsit pace.

Uşor aplecat peste patul de spital, cu o privire încrezătoare şi blândă în acelaşi timp, doctorul se interesează de starea femeii. Este ultima pacientă care i-a trecut prin mână, în sala de operaţie. Un ulcer cu complicaţii a dus-o pe doamna Irina la Spitalul din Vişeu de Sus.

Femeia a avut încredere şi s-a lăsat pe mâna medicului la care nimic nu trădează că nu ar fi român. Şi-a făcut studiile la Iaşi iar limba o stăpâneşte la perfecţie.

Căsătorit acum cu o româncă, cu patru copii acasă, doctorul sirian a găsit liniştea la noi în ţară. Pe Nicolae Rusu, peisajul din Maramureş a fost cel care l-a atras.

Medicul anestezist şi-a lăsat în urmă, în Republica Moldova, familia, şi a venit să profesese aici. Speră însă că în curând îi va putea aduce şi pe cei dragi alături de el.

Ca să rămână cât mai mult timp în Vişeu de Sus, cei doi medici veniţi de peste hotare primesc stimulente din partea Consiliului Local şi a Primariei din localitate. O primă lunară de câte 2.000 de lei şi un apartament de serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Doi medici străini au resuscitat Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus