Antena Meniu Search
x

Doi preoţi au fost trimiși în judecată pentru că au încercat să păcălească 30 de bănci

E cu adevărat saptămâna patimilor pentru doi preoţi, unul din Ialomiţa şi altul din Călăraşi. Au fost trimişi amândoi în judecată după ce ar fi luat credite prin metode mai puţin ortodoxe.

Vezi și

 Slujitorii Domnului sunt acuzaţi că, vreme de 7 ani, au condus o reţea infracţională care a reuşit să păcălească 30 de bănci. Din afacerea necurată, duhovnicii ar fi câştigat peste 3 milioane de lei.

Banii le-ar fi luat minţile celor doi preoţi, unul din Ialomiţa, celălalt din Călăraşi. Lor dar şi enoriaşilor. Din această afacere, şi unii şi alţii aveau de câştigat, spun anchetatorii.

Preoţii îi convingeau pe credincioşi să ia credite cu acte fictive. Ca să le "slujească" interesele, aceştia din urmă primeau 40% din suma obţinută de la bancă. Procurorii DIICOT au intrat pe fir de ani buni dar abia acum, când au strâns suficiente dovezi, i-au trimis în judecată.

Totul ar fi ieşit la iveală după ce preotul din judeţul Ialomiţa i-ar fi cerut unui elev de la Seminarul Teologic din Slobozia să contracteze un credit de nevoi personale în valoare de 5.000 de euro de la această bancă. Reprezentanţii unităţii bancare au descoperit că documentele puse la dispoziţie erau defapt false.

Luat la întrebări, elevul le-a spus anchetatorilor că preotul din localitatea Păltiniş l-ar fi obligat să ia credit. I-ar fi făcut rost chiar şi de documente fictive prin care să demonstreze că este salariat.

Preotul din Păltiniş a fost deja suspendat din funcţie dar jură că este nevinovat. Şi sătenii cred cu tărie în nevinovăţia părintelui. Mai ales că n-a arătat niciodată că banii nu l-au dat niciodată afară din casă. Cei doi preoţi acuzaţi sunt cercetaţi în libertate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Doi preoţi au fost trimiși în judecată pentru că au încercat să păcălească 30 de bănci