Antena Meniu Search
x

Donare de organe, doar între ortodocși

Călugării de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ au reinventat donarea de organe. Transplantul se poate face doar de la un creştin ortodox la un alt creştin ortodox

Vezi și

Călugării de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ au reinventat donarea de organe. Transplantul se poate face doar de la un creştin ortodox la un alt creştin ortodox

Şi dacă atât duhovnicul donatorului, cât şi cel al primitorului şi-au dat acceptul. Enoriaşii nu sunt, însă, de acord cu monahii. În biserică, ei au învăţat că trebuie să-ţi iubeşti aproapele indiferent de religie.

Stareţul de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ predică în faţa enoriaşilor. E vehement. Nici nu vrea să audă de cardurile de sănătate. Mai ales din cauza transpartului.

Site-ul mănăstirii clarifică revolta călugărilor: atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi. Donatorul să nu moară prin donare. Primitorul să fie în reală nevoie de transplant. Transplantul nu se poate face fără acceptul duhovnicului donatorului şi al duhovnicului primitorului.

Unii enoriaşi spun însă că, în biserică au învăţat că trebuie să-ţi iubeşti aproapele.

Biserica Ortodoxă Română nu interzice transplantul. Ba chiar încurajează donarea de organe.

Tot în Neamţ, la Mănăstrirea Dobru, 40 de măicuţe au refuzat cardurile de sănătate. Ele spun că în bucăţile de plastic cu cip s-ar ascunde Anticristul.

Se poate şi fără card de sănătate. Cu o condiţie: să nu te îmbolnăveşti niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Donare de organe, doar între ortodocși