Antena Meniu Search
x

Dosar penal în cazul dezinfectanților din spitale

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse, informează PÎCCJ.

Vezi și

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse, informează PÎCCJ.

Conform sursei citate, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare.

"Procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal. În cauză au fost delegați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR pentru efectuarea unor acte de urmărire penală, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare în vederea realizării unor teste specifice, în colaborare cu Corpul de control al Ministerului Sănătății", precizează sursa citată.

Marțea trecută, procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat că Parchetul s-a sesizat din oficiu în legătură cu ancheta privind dezinfectanții din spitale.

"Ne-am sesizat din oficiu cu privire la ancheta desfășurată de domnul Tolontan. Am sesizat Secția de urmărire penală pentru constituirea unui dosar în această cauză, fapt pentru care aduc mulțumiri mass-media pentru activitatea pe care o are", a declarat Licu, la sediul CSM.

PNL a solicitat lunea trecută premierului Dacian Cioloș să sesizeze Corpul de control cu privire la dezinfectanții utilizați în spitale, în urma unei anchete pe această temă publicată în mass-media.

Joi, Ministerul Sănătății anunța că ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, după apariția în media a problemelor legate de dezinfectanții din spitale. Potrivit MS, controalele mixte dispuse de ministrul Sănătății se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General.

"Odată cu apariția în spațiul mediatic a problemelor legate de situația biocidelor, ministrul Sănătății a dispus Corpului de control demararea unor controale mixte, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat și Serviciile de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică. Precizăm faptul că aceste controale se vor derula în strânsă legătură cu ancheta penală aflată pe rolul Parchetului General", a precizat Ministerul Sănătății. Conform sursei citate, în cadrul acestor controale vor fi ridicate probe din dezinfectanți pentru a fi trimise la testare în vederea stabilirii eficienței acestora. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Dosar penal în cazul dezinfectanților din spitale