Antena Meniu Search
x

Dosarul lui Berbeceanu fabricat

De foarte mulţi ani de zile, pentru ocuparea posturilor de conducere din poliţia română nu s-au mai dat concursuri

Vezi și

 Şi de aici a început calvarul. Alin Muntean este numele celui care ar fi trebuit să obţină un post de conducere, ordinul venind de la Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba.

Doar că Berbeceanu a refuzat, şi asta a stat la temelia dosarului fabricat pe numele lui. În nota de începere a urmăririi penale, procurorii arată că Mureşan, şeful DIICOT Alba a construit rechizitoriul pe baza unor declaraţii ale unor persoane aflate în relaţii de duşmănie cu Berbeceanu sau prin intimidarea martorilor.

Din acuzator, ofiţerul Alin Muntean s-a transformat, acum, în acuzat. La fel ca şi Ioan Mureşan. Muntean este acuzat de complicitate în redactarea unor procese verbale false care-l acuzau pe Berbeceanu de colaborare cu reţele infracţionale.

Pentru ca planul care trebuia să îl înfunde pe Berbeceanu să fie perfect, Muntean şi Mureşan au cerut ajutorul unui fost procuror DIICOT, Nicolaie Cean.

Acesta ar fi mituit mai mulţi martori care să facă acuzaţii mincinoase. Tot el avea grijă să le furnizeze aşa-zişilor martori şi informaţiile false care trebuiau spuse.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Dosarul lui Berbeceanu fabricat