Antena Meniu Search
x

Video Două fetițe din Craiova au o singură dorință de Crăciun: un acoperiș deasupra capului. Casa lor, abia terminată, s-a făcut scrum

Dacă, de Crăciun, unii copii visează la telefoane sau gadgeturi, două fetiţe din Craiova au o singură dorinţă: o casă a lor. Aveau una, pe care părinţii o construiseră cu împrumuturi bancare, doar că un incendiu izbucnit la garajul vecinilor a transformat toate camerele în scrum. Părinţii au rămas acum cu datorii uriaşe şi o pagubă pe care nu ştiu cum să o acopere. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.12.2021, 17:48

Vezi și

Aşa şi-a petrecut familia Dumitraşcu sărbătorile anul trecut. În jurul bradului şi cu sufletul plin de bucurie. După o viaţă de trudă, visul lor devenise în sfârşit realitate: aveau o casă doar a lor. Totul s-a năruit într-o noapte nefastă. Un incendiu izbucnit la garajul vecinilor le-a făcut visele scrum. 

Bobi Dumitraşcu: Camera fetei era sus, la fata cea mare. Cea mică dormea tot sus cu noi, într-un alt dormitor. Sus aveam două dormitoare şi o baie.

Acum, e doar cerul liber. Şi câţiva pereţi care au mai rămas în picioare. Nimic nu s-a mai putut salva. Ce nu a fost distrus de foc a fost distrus de apa pompierilor. Oamenii au rămas sub cerul liber şi plini de datorii. Pentru a-şi construi casa, tatăl a muncit ani de zile în străinătate. Iar în ţară, soţii îşi făcuseră un credit bancar.

Au rămas cu datorii și o casă mistuită de flăcări

Pe acelaşi subiect

Bobi Dumitraşcu: De-abia ce am reuşit să o termin şi să o mobilez. Am finalizat-o acum 3 ani, cred, şi pe parcurs am utilat-o, mobilat-o. Era aproape de final. Credite la bănci, cu asta am rămas în acest moment.

Locuiesc acum într-un apartament oferit de vecini. Cel mai greu le e fetelor, spune tatăl. Nu pot să înţeleagă de ce nu se mai întorc acasă. 

Bobi Dumitraşcu: Cea mare mă întreabă pe fiecare seară. Ce-ai mai făcut, îmi faci camera mea? Şi am zis că da, o să, până la urmă o să reuşesc.

Primul ajutor a venit de la nişte voluntari impresionaţi de drama familiei

Aurel Firu, voluntar: Am luat aceşti bolţari, pentru că atâta ne-am permis să luăm, bolţari. Ne-am fi dorit să luăm alte materiale, dar deocamdată ăştia sunt. Am zis ca măcar să le facem două cămeruţe, ca pentru ei acasă să însemne acasă.

Pentru a continua lucrările, volunarii au nevoie de fier, material lemnos şi învelitoare pentru acoperiş. O asociaţie umanitară s-a alăturat şi ea iniţiativei şi colectează ajutoare pentru familie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Două fetițe din Craiova au o singură dorință de Crăciun: un acoperiș deasupra capului. Casa lor, abia terminată, s-a făcut scrum