Antena Meniu Search
x

Miracol de Crăciun pentru o familie sărmană din Gorj. Mai mulți tineri au pus mână de la mână pentru a construi o casă

Crăciunul se apropie cu paşi repezi iar mulţi dintre noi deja ne alegem bradul şi cadourile pentru cei dragi. Sunt însă şi familii pentru care principala grijă este un acoperiş deasupra capului, sau dacă au ce pune pe masă. Însă nici acestea nu au fost uitate. În județul Gorj, mai mulţi tineri au început să cumpere din banii lor alimente sau materiale de construcţii pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. 

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 09:41

Vezi și

Dar din dar se face Rai. Pe această premiză au mers şi câţiva tineri simpli din judeţul Gorj. De data aceasta, ţinta lor este o familie din Vladimir, care, de 10 ani se luptă să le facă viaţa mai frumoasă copiilor lor. Nu au reusit până în prezent să le ofere o locuinţă frumoasă, dar acum au o rază de speranţă. 

Cătălin Buruga, voluntar: Noi am venit la familia asta de o săptămână și deja avem rezervate niște materiale, să avem pe ce pune mâna. Noi nu facem parte din nici o asociație, facem totul voluntar, benevol, facem din plăcere. Dacă suntem uniți, împreună reușim să facem cât mai multe, și da, nu e prima dată când reușim. 

Familia aleasă de tineri se chinuie din greu pentru traiul zilnic, iar singurul venit stabil este alocaţia copiilor. 

Mama: Mă duc la lemne, mă duc la pădure, duc lemne cu spinarea, vin acasă, mă duc cu copilul la școală, de el să am grijă. Mă duc și cu ziua.

Pe acelaşi subiect

Familia se chinuie din greu pentru traiul zilnic

Mama copiilor este sprijinul familiei. De mai bine de 8 ani, soţul femeii nu mai poate munci din cauza unei boli de picioare. Vestea că cineva îi va ajuta să construiască o casă, i-a adus lacrimi în privire. 

Tatăl: Nu credeam. Să primim această veste că ne va ajuta, să ne facă o căsuță pentru copii. Nu pentru mine, că eu o să rămân tot aici, într-o cameră. 

Până anul acesta, sărbătoarea de Crăciun nu a însemnat un brad împodobit, sau cadouri. De Moș Crăciun au auzit și l-au văzut, însă doar la şcoală. Mezina familiei are anul acesta o dorinţă. 

Fetiță: Un telefon. 

Reporter: Ce faci cu el? 

Fetiță: Să mă uit pe el. 

Reporter: Și să te joci? 

Fetiță: Da. 

Tinerii voluntari nu se opresc aici, acțiunile lor vor continua și pe viitor, nu doar de sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Miracol de Crăciun pentru o familie sărmană din Gorj. Mai mulți tineri au pus mână de la mână pentru a construi o casă