Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dresaj canin de la distanță, în vremea pandemiei

Pandemia ne-a schimbat vieţile. Fiecare, în domeniul lui, face tot ce poate pentru a se adapta. Chiar şi cei care se ocupă de dresajul animalelor s-au pliat vremurilor şi ţin cursurile online. O adevărată provocare pentru care este nevoie de deschidere şi din partea stăpânilor de animale.

de Redactia Observator

la 09.05.2020 , 14:51

  • Cățeii pot fi dresați și online
  • O ședință durează 30 de minute

Sebastian și cel mai bun prieten al său Shark se așează zilnic în fata calculatorului și îi învaţă pe proprietarii de animale cum să le dreseze. Se ocupă de modelarea comportamentelor patrupezilor de mai bine de 20 de ani. În fiecare zi de partea cealaltă a ecranului se află stăpânul unui cățel de numai 3 luni.

Iulian, stăpân cățel E o experienţă nouă şi pentru mine, nu am mai facut asta până acum, aşa că Sebi încearcă să mă dreseze pe mine şi eu pe Darko. Lucrurile au mers foarte bine până acum.

Ședința durează între 20 şi 30 de minute, iar fiecare client are un cont privat pe pagina dresorului. Provocarea o reprezinta, însă, distanţa. Acum Sebastian se ocupă de teorie, iar stăpânul este cel care pune în practică. La nevoie, indicațiile sunt explicate cu ajutorul lui Shark.

Vezi și

Metoda dresajului la distanţă se dovedeşte a fi chiar mai bună decât metoda clasică, pentru că se evită ataşamanetul între dresor şi câine. Iar până la urmă scopul final este ca animalul să îşi asculte stăpânul.

Sebastian Trenka, dresor caninCând sunt acolo fizic am tendinţa să iau câinele, să le arăt dacă nu le iese ceva, aici trebuie să le dau indicaţii si explicatii până când reuşesc ei. Ei sunt cei care găsesc soluţia, eu doar îi ajut.

O ședință normala de dresaj costă 50 de lei, dar pentru 12 ședințe online, iubitorii de animale trebuie să plătească 200 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Dresaj canin de la distanță, în vremea pandemiei