Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Drumul judeţean la care se lucrează de 3 ani şi e gata doar 10%. "Tot îl repară, îl fărâmă iară"

Visăm la kilometri noi de autostradă şi la bani europeni pentru proiecte ambiţioase de infrastructură, doar că, în 2022, sunt şoferi care încă mai circulă pe drumuri judeţene neasfaltate şi ciuruite de gropi. O hartă a dezastrului arată că sunt zeci de astfel de exemple. O echipă Observator a ajuns la Călăraşi unde, de trei ani, pe un drum judeţean se circulă mai rău decât pe un drum de ţară. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 07.06.2022 , 20:10

Şoferii nu circulă doar pe şosele naţionale şi pe autostrăzi, ci şi pe drumuri comunale sau judeţene. O hartă interactivă ne arată starea lor. Multe sunt roşii, adică ar trebui evitate sau ocolite. Unul dintre ele este Drumul Judeţean 403 din călăraşi care leagă localităţile Mânăstirea, Luica, Şoldanu şi Radovanu.

În mod normal, pe aici ar trebui să se circule şi cu 90 de kilometri pe oră. În realitate, din 2019, de când drumul a fost decopertat ca să intre în reabilitare, se circulă cum se poate. 

Şi tot aşa se va merge multă vreme.

Vezi și

Vasile Iliuţă, Preşedintele CJ Călăraşi: Constructorul ne-a tot făcut notificări că nu există suficienţi bani, la preţurile actuale, ca să poată să îl termine. O să denunţăm contractul, să-l reziliem, să-l actualizăm şi să-l scoatem din nou la licitaţie. 

Pe acelaşi subiect

Cetăţeni: Lucrurile în România merg greu. Birocraţia ne depăşeşte. 

Reporter: De când e aşa?

Cetăţeni: De vreo trei ani.  Tot îl repară, îl fărâmă iară. 

Reporter Cum circulaţi pe aici?

Cetăţeni:  Aşa...30, 20. 

Greta Neagu, Reporter Observator: Aici se termină porţiunea asfaltată din drumul judeţean şi începe şantierul. În acelaşi stadiu din 2019. Tot aici au început să se epuizeze şi fondurile firmei de construcţii care, în trei ani, nu a reuşit să finalizeze decât zece la sută din lucrare. 

Drumuri judeţene, impracticabile

Reporter: Dumneavoastră de cât timp sunteţi aici? 

Muncitor: De două luni. 

Reporter: Acum la ce lucraţi?

Muncitor: Băgăm piatră.

Reporter: Dar atât de rău a fost de a trebuit decopertat cu totul?

Muncitor: Da, păi dacă a fost stricat, au fost numai găuri în el. 

Vasile Iliuţă, Preşedintele CJ Călăraşi: Mai au nişte materiale să şi le pună în operă ca să poată să îşi deconteze tot ce au pe stoc. Asta ştiu eu de la constructor. 

Potrivit contractului, pentru modernizarea celor 35 de kilometri de drum s-au alocat peste 50 de milioane de lei din fonduri guvernamentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Drumul judeţean la care se lucrează de 3 ani şi e gata doar 10%. "Tot îl repară, îl fărâmă iară"