Antena Meniu Search
x

Video Drumul Nordului din Maramureş, transformat în drumul gropilor

În campania electorală toate drumurile duc spre… perfecțiune. Politicienii se laudă cu viitoare realizări mărețe, cu proiecte care mai de care, dar după ce trece perioada de lobby personal, totul este dat uitării.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 28.01.2021, 17:21

Vezi și
  • O întârziere de 250 de zile
  • În ritmul melcului

Așa se face că proiecte de infrastructură deja începute ajung să se transforme în adevărate obstacole pentru şoferi. Se întâmplă și în Maramureş, acolo unde Drumul Nordului începe să devină drumul... gropilor.

Execuţia contractului a fost semnată în luna ianuarie 2019 şi chiar dacă mai sunt 11 luni până acesta ar trebui finalizat, drumul arată în continuare ca după bombardament. 

O întârziere de 250 de zile

Lucrările de execuție au început în urmă cu aproximativ doi ani. Au început cu o întârziere de 200 de zile, iar astăzi la perioada de întârziere s-au mai adăugat alte 50 de zile.

Iar drumul, pe șantierul căruia muncitorii fie lucrează la consolidare, fie se plimbă agale, a devenit un pericol pentru șoferi.

În ritmul melcului

Drumul Nordului, cel mai mare proiect de infrastructură din județul Maramureș a fost împărțit în două loturi de execuție. Primul are o lungime totală de aproximativ 40 de kilometri, iar al doilea 32 de kilometri. Până azi au fost realizate doar 25% dintre lucrările incluse în primul lot și 15% din al doilea.

Ionel Bogdan, președinte Consiliu Județean Maramureş: "Sunt nemulţumit de felul în care au decurs lucrările până în acest moment, chiar dacă pot spune că au mai reparat din greşelile pe care le-au făcut şi au realizat un volum destul de mare de lucrări"

Conform contractului semnat firma ar fi trebuit să termine lucrările în luna aprilie a acestui an. Lucrările au fost amânate pentru luna octombrie, dar chiar și așa, nici măcar muncitorii de pe șantier nu cred că lucrarea va fi terminată la timp.

 Ionel Bogdan, președinte Consiliu Județean Maramureş: "Le-am trasat foarte clar nişte termene şi condiţii, dacă nu le respectă, le voi rezilia contractele de execuţie". 

Valoarea totală a proiectului de infrastructură pentru Drumul Nordului se ridică la 40 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Drumul Nordului din Maramureş, transformat în drumul gropilor