După eşecul referendumului, parteneriatul civil ajunge în Parlament
După eşecul referendumului pentru redefinirea familiei, intră în linie dreaptă proiectul parteneriatului civil. Cuplurile formate din doi bărbaţi sau din două femei s-ar putea bucura de mai multe drepturi: ar putea lua împreună credite sau ar putea primi pensie de urmaş.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
După eşecul referendumului pentru redefinirea familiei, intră în linie dreaptă proiectul parteneriatului civil. Cuplurile formate din doi bărbaţi sau din două femei s-ar putea bucura de mai multe drepturi: ar putea lua împreună credite sau ar putea primi pensie de urmaş. Totuşi, acestea nu vor putea adopta copii. Biserica Ortodoxă se opune iniţiativei.
Proiectul iniţiat de Consiliul Naţional pentru combaterea discriminării şi asumat de parlamentarii PSD prevede drepturi egale pentru persoanele de acelaşi sex, care vor să trăiască în cuplu.
Concret, în urma încheierii uniunii consensuale la starea civilă, partenerii vor fi asimilaţi soţilor în materia asistenţei sociale, a drepturilor pacientului, a taxelor şi impozitelor, precum şi în cazul prevenirii şi combaterii violenţei domestice.
Partenerii pot lua credite împreună, pot beneficia de asigurare medicală şi pot primi inclusiv pensie de urmaş, în cazul în care unul dintre ei moare.
Biserica Ortodoxă se opune parteneriatului civil. Uniunea consensuală va putea fi făcută şi între persoane heterosexuale. În cazul lor, adopţia este permisă. Proiectul urmează să fie depus în Parlament unde va fi dezbătut şi votat în perioada următoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰