Antena Meniu Search
x

După masa de Paşte, la spital. Cei mai mulţi pacienţi ajunşi la urgenţe au fost copii

Anul acesta, mai afectaţi de mesele îmbelşugate de Paşte au fost copii, decât adulţii. Într-o zi, au fost peste o mie două sute de apeluri de urgenţă.

Vezi și

Anul acesta, mai afectaţi de mesele îmbelşugate de Paşte au fost copii, decât adulţii. Într-o singură zi, peste o mie două sute de apeluri au fost înregistrate la ambulanţă, iar pe holurile spitalelor, la Urgenţe, a fost arhiplin.

O fetiţă de nouă ani a ajuns la spital cu tatăl. Mama este deja internată cu fratele ei. După masa de Paşte, copila s-a trezit cu pielea roşie şi iritată. Fata va trebui să ţină regim, dar nu va rămâne internată. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Marie-Curie a devenit aproape neîncăpătoare zilele acestea.

Ca niciodată, mai mulţi copii decât adulţi s-au îmbolnăvit de sărbătorile de Paşte.

Din cei peste 60 de copii, care au ajuns numai în prima parte a zilei la Spitalul Marie-Curie, jumătate au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii, iar restul cu probleme digestive din cauza alimentelor consumate de Paşte. Numărul prezentărilor a fost dublu faţă de o zi normală.

Şi la Spitalul Universitar din Capitală, medicii au avut o noapte grea.

Iar la ivirea zorilor au apărut alte probleme: digestive, cardiace, dar şi nervoase, din cauza timpului crescut de aşteptare la triaj.

Medicii spun că, în astfel de perioade, în care alimentaţia diferă de cea din zilele obişnuite ale anului, mişcarea ne poate ajuta să scăpăm de neplăceri.

Alis Grasu, manager SABIF:

Să consume câte puţin, cantităţi mici, din preparatele făcute cu atâta drag. Vom merge să ne plimbăm, vom face sport, afară este foarte frumos, timpul permite.

În ultimele 24 de ore, 1245 de oameni au cerut ajutorul celor de la 112, iar peste trei sferturi dintre ei aveau probleme grave de sănătate. 240 de solicitări au fost legate strict de probleme digestive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După masa de Paşte, la spital. Cei mai mulţi pacienţi ajunşi la urgenţe au fost copii