Antena Meniu Search
x

După ploi, SECETĂ! Prognoza meteo pentru vara aceasta

Vremea rea s-a terminat! Meteorologii anunţă că ne aşteaptă o vreme secetoasă

Vremea rea s-a terminat! Meteorologii anunţă că ne aşteaptă o vreme secetoasă

De zilele viitoare se vor înregistra cu 10 grade în plus față de temperaturile din ultima perioadă. În iulie și august va fi caniculă şi vor apărea furtuni violente. De asemenea, e posibil ca și în luna septembrie să fie mai cald decât de obicei.

IULIE: Specialiştii anunţă că temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul şi vestul ţării, iar în restul regiunilor valorile termice se vor încadra, în general, în normalul perioadei. Maximele vor fi ajunge chiar şi la 35 de grade Celsius în vestul şi sud-estul ţării.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de deficit în cea mai mare parte a teritoriului. Cel mai mult va ploua în nordul ţării unde sunt aşteptate cantităţi de 60-100 de litri pe metrul pătrat, iar în restul ţării de 20-40 de litri pe metrul pătrat.

AUGUST: Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul şi nordul ţării şi peste normalul perioadei în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor urca în unele zone până la peste 35 de grade.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată ţara, fiind anunţate cantităţi de 10-20 de litri pe metrul pătrat în jumătatea de sud a României. În partea de nord, precipitaţiile vor ajunge la maxim 60 de litri pe metrul pătrat.

SEPTEMBRIE: Valorile termice se vor situa peste normele climatologice în sud-estul, sudul şi local vestul ţării, iar în restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei. Meteorologii au precizat că în prima lună de toamnă vom avea parte chiar şi de zile cu peste 30 de grade.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu o tendinţă de deficit, local, în est şi sud. În sudul şi sud-estul ţării, cantităţile de precipitaţii vor fi de 40 de litri pe metrul pătrat, iar în restul ţării acestea vor fi cuprinse între 40 şi 80 de litri pe metrul pătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » După ploi, SECETĂ! Prognoza meteo pentru vara aceasta