Antena Meniu Search
x

E cel mai consumat SALAM din România! Însă foarte puțini români știu și CE CONȚINE!

Mezelurile sunt considerate printre cele mai nocive alimente, fiind extrem de populare printre români pentru că sunt ieftine și sățioase

Mezelurile sunt considerate printre cele mai nocive alimente, fiind extrem de populare printre români pentru că sunt ieftine și sățioase

”Conțin grăsime multă, şoric mult, foarte multe grăsimi satuarate care ne îngraşă şi cresc nivelul colesterolului. Să îi dai unui copil multe mezeluri de proastă calitate este ca şi când i-ai da toată ziua grăsime şi şoric”, susțin nutriționiștii.

Un raport al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor arată că mai ales parizerul, crenvurştii şi salamurile de vară au un conţinut de proteine cu 2% mai mic faţă de prevederile legale, potrivit cărora mezelurile trebuie sa conţină carne în proporţie de cel puţin 10-11%.

Unul dintre cele mai populare salamuri este salamul Victoria, pe care românii îl consumă cu orice ocazie. Cu toate acestea, lucrul de care românii țin mai puțin cont reprezintă compoziția salamului.

Mai precis, în salamul Victoria, 80% din ingredientele folosite sunt necunoscute: carne porc, slănină, apă, proteină vegetală din soia, amidon alimentar, sare, condimente şi extracte naturale din condimente, stabilizatori (polifosfaţi de Na, K, Ca, citrat trisodic) aromă şi potenţiator de aromă (glutamat de sodiu) antioxidant (izoascorbat de Na), agent de îngroşare (caragenan, gumă Konjak), dextroză, colorant natural (carmin), conservant (nitrit de sodiu).

Nutriționiștii recomandă să consumăm mezeluri cu moderaţie, dacă nu le putem exclude de tot din alimentaţie. De asemenea, mezelurile care conțin mai mult de trei ingrediente pe care nu le cunoaştem trebuie evitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » E cel mai consumat SALAM din România! Însă foarte puțini români știu și CE CONȚINE!