Antena Meniu Search
x

Efectele RÂSULUI asupra ta! Câte calorii arzi când râzi?

Numeroase studii, efectuate de-a lungul timpului, au demonstrat efectele pozitive ale râsului asupra corpului nostru

Numeroase studii, efectuate de-a lungul timpului, au demonstrat efectele pozitive ale râsului asupra corpului nostru

Iată câteva dintre ele:

Întăreşte sistemul imunitar

Numeroase experimente au dovedit că  râsul provoacă importante schimbări neurologice. Printre acestea se numără multiplicarea celulelor "ucigaşe" naturale, limfocite, care acţionează că adevăraţi apărători imunitari ai organismului. Ele elimină toate celulele străine, vinovate de instalarea unei infecţii virale. Un râs de calitate măreşte şi cantitatea de anticorpi imunoglobulini A.

Râsul puternic face ca organismul nostru să folosească peste 100 de muşchi, dintre care doar 17 sunt faciali.

Zece minute râs constant ard aproximativ 50 de calorii.

Previne maladiile cardio-vasculare

O porţie zdravăna de râs în fiecare zi poate avea asupra sistemului vascular efecte comparabile cu cele ale exerciţiilor fizice. Râsul activează circulaţia sanguină, fapt ce reduce riscul problemelor cardiovasculare, în mod special crizele cardiace. Explicaţia ar fi aceea că în timpul rasului au loc contracţii la nivelul diafragmei care acţionează şi asupra inimii şi a plămânilor. Ursuzii şi posacii prezintă un risc de trei ori mai mare de a suferi un infarct decât cei care au simţul umorului.

Reduce senzaţia de durere

Un grup de cercetători a descoperit că după zece minute de râs intens, senzaţia de durere este semnificativ diminuată. Atunci când râzi, sunt transmişi în sânge hormonii numiţi endorfină, care determină o încetinire a inflamaţiei care provoacă durerea.

Înlătură stresul şi oboseală

Pprovoacă producerea endorfinei, analgezic care reduce stresul. Totodată el reduce nivelul cortizonului, hormon care are rolul de a gestiona stresul. În timpul râsului, creierul produce dopamine care ne fac să simţim o senzaţie de plăcere şi de deconectare, reducând stresul şi anxietatea. Din acest motiv râsul ne ajută să dormim mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Efectele RÂSULUI asupra ta! Câte calorii arzi când râzi?