Antena Meniu Search
x

Un elev din Pitești și-a convins învățătoarea, printr-o scrisoare, să nu le mai dea teme copiilor pentru weekend

Un copil a reuşit să-şi facă toţi colegii fericiţi. I-a scăpat de teme pentru acasă, cel puţin de cele de la sfârşitul săptămânii. S-a întâmplat în Piteşti, iar gestul băiatului de clasa a patra a devenit viral pe Facebook. I-a trimis o scrisoare învăţătoarei şi a convins-o că lipsa temelor e cea mai bună soluţie.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 23.09.2020, 22:14

Vezi și
  • Scrisoarea elevului a făcut furori pe internet.
  • Învățătoarea susține că și-a îndrumat elevii să vorbească deschis, dar respectuos.

"Doamna învățătoare, subsemnatul Ștefan Găman, vă rog, în calitate de elev al dumneavoastră, să nu ne dați vinerea teme. P.S. acest lucru este benefic pentru fericirea copilului".

Un vis pe care l-am avut cu toţii atunci când eram în băncile şcolii. La doar 11 ani, Ştefan l-a îndeplinit. Cu o simplă scrisoare şi-a convins invăţătoarea să renunţe la temele de weekend. 

Ștefan, elev: Eram într-un weekend și am auzit copiii cum se jucau și eu făceam tema și am zis, în mintea mea, că nu se poate alții să se joace și eu să fac teme, nu era corect. Să nu ne mai dea teme vinerea ca să fiu liber în weekend, să pot să mă joc și eu.

Cu astfel de argumente, învăţătoarea n-a avut de ales. Temele de weekend au devenit istorie pe o perioadă nedeterminată, iar scrisoarea elevului de clasa a 4-a este virală pe Facebook. 

Învățătoare: Eu i-am obișnuit să fie liberi și să se exprime și ca atunci când au ceva de spus să spună fără opreliști. Cu bun simț, dar să spună. Scrisoarea este în acest sens, doar că nu mă așteptam la această cerere. Nu cred că o să vină peste o săptămână cu o cerere "fără teme joia". Cred că au bun simț înnăscut copiii și cred că trebuie să motiveze.

În plus, cei mici aveau nevoie şi de o veste bună, după şirul de restricţii pe care noul an şcolar le-a adus. 

Ștefan, elev: Nu avem voie să ne jucăm cu ceilalți copii din alte clase, nu avem voie să împărțim lucruri, să mâncăm din aceeași pungă de pufuleți.

Învățătoare: S-a gândit că trebuie să recupereze joaca care i-a fost oprită în perioada pandemiei și în vacanță nu prea a avut cu cine să se joace. Am organizat o clasă în aer liber. Pauza noastră este de la și 20 până la fără 25. Ora este întreruptă. Nu mai știu copiii ce facem în prima parte, urmează pauza. Aici ar fi și liniște și distanțare și siguranță sanitară.

Scrisoarea lui Ştefan a strâns până acum 11.000 de distribuiri pe reţeaua de socializare şi 5.000 de aprecieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un elev din Pitești și-a convins învățătoarea, printr-o scrisoare, să nu le mai dea teme copiilor pentru weekend