Antena Meniu Search
x

Elevii şi preşcolarii, în vacanţa mare. Soluţii pentru părinţi: bonele, şcolile de vară sau vacanţele

Odată cu vacanţa de vară vine şi o problemă pentru părinţi! În grija cui îşi vor lăsa copiii pe parcursul verii. Soluţii sunt! Bonele, şcolile de vară sau vacanţele la bunici. Există beneficii şi de-o parte, dar şi de alta, însă cei mai mulţi ţin cont de costuri.

Vezi și

Odată cu vacanţa de vară vine şi o problemă pentru părinţi! În grija cui îşi vor lăsa copiii pe parcursul verii. Soluţii sunt! Bonele, şcolile de vară sau vacanţele la bunici. Există beneficii şi de-o parte, dar şi de alta, însă cei mai mulţi ţin cont de costuri.

Toţi aceşti copii se pregătesc de vacanţa mare. Sunt însă şi elevi care vor merge în continuare la ore. Pentru că n-au cu cine să îi lase, părinţii le-au cerut şcolilor private să nu-şi închidă porţile.  

DIANA URETU, învăţător:

Pe perioada verii, ne-am decis să înfiinţăm diferite cluburi, de engleză, de germană, un club al matematicii distractive, un salon de musical în care îmbinăm teatru cu muizca şi pe lângă asta, vom avea activităţi şi în afara şcolii. Vom merge la grădina zoologică, botanică, excursii de o zi.

Părinţii vor plăti 400 de lei săptămânal, iar programul va fi de la 8 dimineaţa la 7 seara. La stat, nu există, însă, afterschool sau şcoli decshise pe timpul verii. În schimb, 86 de grădiniţe din Bucureşti vor fi deschise şi în cele trei luni de vacanţă. 

Cei care vor să le ofere copiilor o săptămână plină de activităţi inedite pot alege o tabără de vară. Chiar în Capitală, unde în locurile private de joacă şi în câteva hoteluri se organizează ateliere de robotică, lecţii de parkour, cursuri de fotografie sau escaladă. Cinci zile de distracţie costă 850 de lei. 

Gabriela Malouf e mama a doi copii şi a preferat să îşi angajeze o bonă. Marina lucrează la ea de mai bine de 8 ani.

MARINA, bona:

Le pregătesc micul-dejun, pacheţelul pe care-l iau la şcoală, după aceea gătesc, un pic de menaj, uneori merg după ei la şcoală. Venim, servim ceva şi apoi ieşim la joacă.

Cererile la agenţiile care recrutează bone au crescut înainte de vacanţă cu 10%. Pentru un program full time, salariul ajunge la 2.000 de lei. Şi la 1.500 în cazul bonelor part-time. 

ANDREEA MANDACHE, reprezentant agenţie bone:

Printr-o agenţie, eviţi foarte multe riscuri, vorbimd espre faptul că bonele sunt testate psihologic, sunt evaluate din punct de vedere medical, juridic, recomandările sunt verificate şi vorbim de bone calificate.

O a treia variantă şi, totuşi, nu cea din urmă este cea clasică - vacanţa la bunici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Elevii şi preşcolarii, în vacanţa mare. Soluţii pentru părinţi: bonele, şcolile de vară sau vacanţele