Antena Meniu Search
x

Elevii de clasa a VIII-a au început examenele naționale

Feţi-Frumoşii învăţământului românesc au fost personajele principale în basmul Evaluării Naţionale. Elevii de clasa a VIII-a au început de astăzi examenele

Vezi și

Feţi-Frumoşii învăţământului românesc au fost personajele principale în basmul Evaluării Naţionale. Elevii de clasa a VIII-a au început de astăzi examenele

Pe cât de mari au fost emoţiile părinţilor, pe atât de relaxaţi au ieşit copiii de la testare. Nici Lupul cel năzdrăvan şi nici IA românească nu le-a făcut probleme. Acestea au fost subiectele principale de la proba la limba română. Basmul şi un text publicat în presă. Iată cum s-au descurcat. 

În faţa şcolilor, părinţii au avut emoţii mai mari decât copiii. Odată ce au aflat subiectele, evaluarea s-a dat şi în stradă. Unele subiecte au fost mai dificile pentru mintea unui matur.

Părinţii au oftat. Elevii, nu. Basmul, cât şi textul jurnalistic despre ia românească li s-au părut subiecte uşoare. Deşi au mai greşit pe ici, pe colo.

La primul subiect, notat cu 42 de puncte, elevii au primit un fragment din "Lupul cel năzdrăvan şi Făt-Frumos". Unele antonimele din text trebuiau înlocuite, rolul cratimei trebuia explicat. Ultimul subiect a fost o compunere. Al doilea subiect, notat cu 36 de puncte, a fost un articol publicat în presă despre ziua iei româneşti.

Printre ei s-au amestecat şi colegii care dau Bacalaureatul. Astăzi a fost proba orală la limba străină. Testul suprem s-a dat, însă, la vestimentaţie. La liceul Jean Monnet, din capitală, puştii nu puteau păşi decât cu încălţăminte de firmă. Pe braţele fetelor atârnau genţi cu denumiri celebre, iar sclipirile de inteligenţă din priviri erau ascunse de ochelarii de soare. Unii nu s-au ferit nici să fumeze înainte de examenul maturităţii.

Evaluarea Naţională a celor mici continuă marţi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc ultimul test, la Matematică. Rezultatele vor fi afişate vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Elevii de clasa a VIII-a au început examenele naționale