Este sezonul lor! Iată efectele INCREDIBILE pe care vişinele le au asupra ta
Deşi gustul lor acrişor este preferat în tarte sau compoturi, trebuie să nu uităm că vitaminele şi substanţele nutritive pe care le conţin se păstrează mult mai bine în stare proaspătă, deci trebuie consumate ca atare
![](https://img.observatornews.ro/0/2014/7/6/129782/1404632649d9534393.webp?w=430&f=2&v=2)
Deşi gustul lor acrişor este preferat în tarte sau compoturi, trebuie să nu uităm că vitaminele şi substanţele nutritive pe care le conţin se păstrează mult mai bine în stare proaspătă, deci trebuie consumate ca atare
Iată câteva motive pentru a consuma cât mai des vişine, mai ales în această perioadă când le găsim peste tot:
1. Vişinele îţi menţin tinereţea graţie cantităţilor mari de betacaroten conţinute! Ele conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea şi menţine elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor.
În plus, fructele-minune conţin foarte mulţi antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.
- Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un nou studiu are concluzii şocante: efectele, resimţite după 3 zile
- Programul "Prima Seră". Cine sunt românii care pot obţine 200.000 de euro de la stat şi ce condiţii trebuie să...
- Delicioasele fructe care ar putea ajunge pe cale de dispariţie. O ciupercă periculoasă se răspândeşte rapid în...
- Alimentul care va ajunge mai repede şi mai ieftin pe mesele românilor. Cum a fost posibil: "Nu o să mai scumpim"
- Un tânăr rătăcit în Alpii australieni a supravieţuit 2 săptămâni cu fructe de pădure. Se pierduse din...
2. Ajută la refacerea ţesutului muscular, fiind de mare folos celor care suferă de febră musculară în urma şedinţelor intense la sală. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare din Londra au descoperit că peste 90% dintre participanţii la un studiu, care au băut suc de vişine înainte şi după exerciţiile fizice, s-au refăcut în mai puţin de 24 de ore, ceea ce înseamnă că aceste fructe chiar au un efect miraculos asupra musculaturii.
3. Previn apariţia bolilor grave, printre care afecţiunile cardiace, accidentul vascular cerebral sau diabetul. Acest lucru se datorează pectinei, fibră solubilă care ajută la reducerea colesterolului din sânge, principalul factor de risc în apariţia bolilor cronice.
4. Remediu pentru pacienţii suferinzi de gută – antocianii din vişine ajută la reducerea nivelului de acid uric, care în cantităţi mari formează cristale de acid uric în articulaţii şi în ţesuturile care le înconjoară, ducând la apariţia artritei gutoase, o formă de artrită caracterizată prin umflarea articulaţiilor şi sensibilizarea lor, însoţite de episoade dureroase cronice.
5. Vişinele sunt ideale în cursul dietelor şi a celor de detoxifiere pentruca au capacitatea de a reduce stratul profund de grăsime, determină scăderea colesterolul şi a trigliceridelor. În cursul dietelor, se recomandă consumul a cel puţin 300 de grame de vişine pe zi.
6. Codiţele de vişin conţin flavonozide, săruri de potasiu etc. Au aceleaşi proprietăţi terapeutice ca şi cele de cireşe, fiind diuretice şi astringente, uşor antiinflamatoare. Decoctul din codiţe se foloseşte în boli de rinichi (litiaze, pielite, cistite, pielonefrite) şi diaree.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰