La etajul 1, într-un apartament din București, puteţi vizita muzeul Micul Paris (Video)
Uităm să privim în jurul nostru. Uităm să trăim, de fapt, avem din ce în ce mai puţine momente de relaxare, iar ieşirea din cotidian înseamnă în general să mergem la un bar, la o terasă.
Uităm să privim în jurul nostru. Uităm să trăim, de fapt, avem din ce în ce mai puţine momente de relaxare, iar ieşirea din cotidian înseamnă în general să mergem la un bar, la o terasă. Dar nici atunci nu ridicăm ochii din telefoane. Dacă am face-o, poate am mai descoperi una alta, locuri în care chiar merită să ajungem.
Colega noastră, Francesca, a luat echipa de filmare şi s-a oprit direct în Centrul Istoric, într-una din clădirile vechi de acolo. La etajul 1, într-un apartament practic, găsim muzeul Micul Paris.
Unde a ajuns echipa Observator, timpul pare să se fi oprit în loc. Şi nu oricând, ci în cea mai frumoasă perioadă a Bucureştiului. Muzeul "Micul Paris" este aproape singurul loc din centrul istoric al Capitalei care mai vorbeşte despre istorie.
- Femeie găsită moartă în casă, în Iaşi. Vecinii au sunat la 112 după ce au simţit un miros suspect
- Femeie, găsită moartă într-un apartament din Iaşi, după ce pompierii au dărâmat ușa
- Un bărbat din Sibiu, recidivist, a pus un anunţ fals că îşi închiriază apartamentul. Ce sume le cerea victimelor
- Majorarea impozitului pe locuinţe din 2026. Cât va plăti un proprietar din Capitală pentru un apartament de...
- Şi-au cumpărat apartamente într-un bloc care s-a "blocat" la 50%. Constructorul le-a propus să le predea fără...
V-aţi dat seama deja că gazda noastră este cu adevărat pasionată de ceea ce face. O simţi chiar şi privindu-l cum păşeşte încet prin saloanele pe care el însuşi le-a amenajat, cu gustul rafinat caracterstic până la urmă acelor ani. Ne-a povestit de ce Bucureştiului i se spunea Micul Paris. Apoi despre revoluţia pornită de intelectualii români şcoliţi în Franţa şi, mai ales, despre bucuria de a trăi a străbunicilor noştri.
Scenografie, obiecte pe care le poţi atinge şi o muzică perfect aleasă. Te simţi mai puţin vizitator şi mai mult un personaj dintr-un roman. Interbelic, desigur. Iar dacă vrei să imortalizezi cum trebuie clipa, mai poţi face ceva. Să pleci acasă cu o fotografie bună de pus în ramă. Muzeul îţi oferă şi outfit-ul potrivit, poza este făcută cu un aparat "de modă veche" şi pictată manual! Adică ceva ce nu mai găseşti poate niciunde în Europa.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰