Antena Meniu Search
x

Cele mai interesante și mai puțin cunoscute evenimente la care să mergi în 2020

Începutul de an poate fi momentul potrivit să faci noi planuri și să-ți stabilești prioritățile, atât pe plan profesional, dar și în ceea ce privește viața personală.

de Redactia Observator

la 29.01.2020, 10:33

Cele mai interesante și mai puțin cunoscute evenimente la care să mergi în 2020 - Shutterstock

Începutul de an poate fi momentul potrivit să faci noi planuri și să-ți stabilești prioritățile, atât pe plan profesional, dar și în ceea ce privește viața personală.

Din lista de dorințe pentru noul an nu ar trebui să lipsească vacanțele și, dacă tot călătorești, nu ar fi mai frumos să mergi în locuri în care nu ai mai fost? Sau poate să revezi orașe cunoscute, în perioada festivalurilor? Ai avea, astfel, posibilitatea de a-ți face noi prieteni, de a vedea lumea dintr-o altă perspectivă și de a crea amintiri memorabile.

Cu toții am auzit de Festivalul Luminilor de la Lyon, de Carnavalul din Rio de Janeiro sau de  Oktoberfest din Munchen, dar sunt multe alte evenimente culturale, cu o tradiție de zeci sau chiar sute de ani, mai puțin cunoscute, dar la fel de interesante. 

Nu mai sta pe gânduri și rezervă din timp biletele de avion, astfel încât să obții cele mai bune oferte, și nu uita să adaugi în bagaj și o pereche de adidasi, pentru că o vacanță în perioada festivalurilor implică distanțe lungi și mers pe jos. Iată câteva evenimente culturale pe care le poți adăuga pe lista de călătorii din 2020:

Yi Peng Lantern Festival

Cunoscut și ca Festivalul Luminilor, Yi Peng se numără printre cele mai apreciate evenimente din lume. Unic în Thailanda de Nord, acest festival celebrează ultima lună plină a calendarului Thai, care, în cele mai multe cazuri, are loc în noiembrie. De asemenea, marchează finalul sezonului musonic. Festivalul Yi Peng are loc în mai multe regiuni nordice din Thailanda, dar epicentrul este în Chiang Mai. 

Înainte de începerea festivalului, orașul este împodobit cu flori și decorațiuni, în special în templele budiste. Pe toată perioada desfășurării evenimentului, orașul miroase a tămâie. După apusul soarelui, mii de lampioane - care poartă denumirea de Khom Loi sunt lansate spre cer, din acest motiv Yi Peng este cunoscut drept Festivalul Luminilor. Tradiția spune că lansarea lampioanelor reprezintă o formă de uitare a tuturor greșelilor și o modalitate de a scăpa de ghinioane. 

Fête de l’Escalade  

Fête de l’Escalade este cel mai cunoscut festival din Geneva și are loc anual, în decembrie, pentru a celebra felul în care locuitorii orașului s-au apărat de atacul armatei ducelui de Savoia, în secolul al XVII-lea.

Legenda spune că, în dimineața zilei de 11 decembrie 1602, ducele de Savoia și un grup de soldați au încercat să treacă peste fortificațiile Genevei și să-i atace pe locuitori. O femeie a auzit atacul în timp ce pregătea ciocolată într-un vas uriaș. A aruncat conținutul spre invadatori, zgomotos, astfel încât soldații Genevei s-au trezit din somn, au luptat și și-au înfrânt inamicii.

Pentru a marca acest eveniment, petrecăreții se îmbracă în costume istorice, cântă la tobe și trag la țintă cu arme vechi. Punctul culminat al festivalului îl reprezintă spargerea unui vas foarte mare din ciocolată din care curg bomboane de marțipan, spre încântarea mulțimii. 

La Mercè

Spania este recunoscută ca o țară din care nu lipsesc festivalurile culturale, potențial periculoase, iar La Mercè este cu adevărat ieșit din comun. Are loc în fiecare an în septembrie și este considerat de către locuitorii din Barcelona drept cea mai grozavă petrecere cu performanțe teatrale, acrobații, instalații interactive și parade folclorice. 

Evenimentul a fost sărbătorit prima dată în 1902 și îi este dedicat fecioarei milostivirii, Verge de la Mercè, unul dintre patronii spirituali ai orașului. Printre cele mai apreciate atracții se numără Correfocs, în care oameni îmbrăcați în diavoli și cu furci din care ies artificii se plimbă pe străzi, astfel că spectatorii pășesc printr-un fel de tunel luminat. Alta este Castellers, care presupune formarea unui turn uman, înalt de până la 10 metri.

Tu ce planuri ai pentru 2020?

Sursă foto: Krunja/ Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cele mai interesante și mai puțin cunoscute evenimente la care să mergi în 2020