Antena Meniu Search
x

Exercițiu de amploare al IGSU: incendiu uriaș de vegetație în Hunedoara

Incendiu uriaş de vegetaţie în Ţinutul Pădurenilor din Hunedoara, unde zeci de hectare de pădure au fost cuprinse de un foc care ameninţă inclusiv zone locuite de oameni. Din fericire, este doar scenariul unuia dintre cele mai mari exerciţii de salvare organizat vreodată în România şi primul de acest gen.

de Redactia Observator

la 26.09.2019, 11:15

Vezi și

Incendiu uriaş de vegetaţie în Ţinutul Pădurenilor din Hunedoara, unde zeci de hectare de pădure au fost cuprinse de un foc care ameninţă inclusiv zone locuite de oameni. Din fericire, este doar scenariul unuia dintre cele mai mari exerciţii de salvare organizat vreodată în România şi primul de acest gen. Forţe impresionante de intervenţie din mai multe judeţe s-au reunit la simularea organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Le fel ca într-o situaţie reală, persoane care au suferit diverse leziuni ajung, rând pe rând, în cortul transformat în spital de ocazie.

Un elicopter este solicitat pentru a prelua o victimă cu arsuri grave.

Din corturi, zeci de agenţi coordonează misiunea. Pe teren, echipajele de salvare duc o luptă contracronometru pentru viaţă.

Intervine şi echipajul salvamont, din care face parte şi Hera, un câine specializat în căutare. Alături de el, jandarmii pleacă în căutarea altor posibile victime.

Sunt scene care pot avea loc în situaţii reale. Ieri a fost doar un exerciţiu, unul dintre cele mai mari organizate vreodată în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Exercițiu de amploare al IGSU: incendiu uriaș de vegetație în Hunedoara