Antena Meniu Search
x

La Deva, îţi poţi alege un buchet de mireasă pe care apoi îl păstrezi intact 25 de ani

Există flori care sfidează timpul. Trandafirii criogenaţi rezistă chiar şi 25 de ani, fără să-şi piardă prospeţimea. Congelaţi până la minus 55 de grade, rămân la fel de frumoşi precum în prima zi.

Vezi și

Există flori care sfidează timpul. Trandafirii criogenaţi rezistă chiar şi 25 de ani, fără să-şi piardă prospeţimea. Congelaţi până la minus 55 de grade, rămân la fel de frumoşi precum în prima zi.

Bine aţi venit în magazinul Emei. Surprinzător, nu suntem într-un petshop, ci într-o florărie. 

-Da, da. Eşti faimoasă. Da. 

Pentru că Ema este o felină cu simţ estetic dezvoltat, se simte cel mai bine printre flori. Trandafirii sunt preferaţii ei. Mai ales cei cu nouă vieţi. Precum aceştia care, de fix un an, îşi păstrează prospeţimea. 

Pe acelaşi subiect

-Este un buchet de mireasă. Este realizat din trandafiri criogenaţi albi, trei nuanţe de mov, mari şi mici. 

Sunt flori care sfidează timpul. Şi care nu îşi pierd frumuseţea nici după 20 de ani. Secretul lor? Criogenia. Avem acolo un trandafir criogenat cu codiţă. El este trecut printr-un proces de deshidratare, congelare la minus 55 de grade şi apoi este vopsit cu coloranţi. Aici avem o cutie cu trandafiri curcubeu. Şi un trandafir bicolor, care s-a găsit să fie şi el acolo în cutie. Tot criogenaţi, bineînţeles. 

-Au petalele în câte culori?

-Una, doi, trei, patru, cinci, şase. 

Florile încremenite în timp au preţuri de la 25, până la 100 de lei. Maria face singură aranjamentele, sub ochiul vigilent al Emei. Tânăra şi-a descoperit pasiunea în urmă cu patru ani, când s-a mutat din Olanda, în Deva. 

-Eu nu ştiam mare lucru despre flori pe atunci. Dar, bineînţeles, ulterior am urmat cursuri de florari, decoratori şi ikebana. Şi am învăţat nu doar despre flori, dar am învăţat să le iubesc enorm de mult. 

Din mâinile ei, ies acum buchete spectaculoase, care ajung apoi în mâinile mireselor. 

-Mi se pare super! Poţi să-l păstrezi ani de zile, ce poate fi mai frumos de atât?

Florile criogenate au o garanţie de 25 de ani. Ca să-şi păstreze culoarea vie, trebuie să fie ferite de razele soarelui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La Deva, îţi poţi alege un buchet de mireasă pe care apoi îl păstrezi intact 25 de ani