Antena Meniu Search
x

O explozie a cutremurat un bloc din centrul Capitalei. Suflul puternic a desprins bucăţi din zid

Mii de oameni din centrul Capitalei s-au simţit ca la cutremur. O explozie într-un restaurant de tip fast food a zguduit pământul.

Vezi și

Mii de oameni din centrul Capitalei s-au simţit ca la cutremur. O explozie într-un restaurant de tip fast food a zguduit pământul. Suflul deflagraţiei a fost resimţit pe o distanţă de câteva străzi. În local erau depozitate şapte butelii de gaz, cu cinci mai multe decât prevede legea, iar anchetatorii cred că o scurgere ar fi produs dezastrul.

Era ora 4 dimineaţa când fast-food-ul cu specific grecesc a sărit în aer. Ca un cutremur s-a resimţit suflul exploziei în întreg cartierul. Bucaţi de zid, cioburi din ferestrele mari, spulberate, dar chiar şi scaune sau alte piese de mobilier au zburat pe o rază de o sută de metri. Şi geamurile blocului de peste bulevard s-au spart. 

Şapte butelii se aflau în interiorul restaurantului. Apartamentele din jur, situate la primele etaje, majoritatea închiriate de mai multe firme, au fost grav afectate. Nici maşinile parcate în zonă n-au scăpat neatinse. 16 proprietari s-au trezit cu pagube. 

E o minune că nimeni nu a fost rănit. Din fericire, pe stradă nu era niciun trecător, iar restaurantul era închis când s-a produs explozia. 

Vecinii spun că în fiecare zi câteva sute de persoane treceau pragul  acestui fast food. Aici era uşa, aici se aflau cteva mese şi scaune. locul unde se serva mâncarea preparată, iar în spate e zona unde s-a produs deflagraţia. Încă ard câteva bucăţi, se simte un miros puternic de fum. Aici erau şi grătarele şi buteliile

Pompierii spun că nu avea nevoie. Localul era întins pe o sută de metri pătraţi, iar legea cere aviz doar pentru cele cu o suprafaţă cel puţin dublă. Legal, însă, în restaurante nu pot fi depozitate mai mult de două butelii pe un etaj.

Totusi, pompierii nu văd vreo altă posibilitate.

Daniel Vasile, ISU: "Principala ipoteză ar fi că a fost vorba de o acumulare de gaz care a provocat explozia şi ulterior incendiul manifestat generalizat."

Odată cu anchetatorii, la locul exploziei şi-au făcut apariţia şi oameni care, nestingheriţi de nimeni, au început să adune fier vechi.

Restaurantul nu avea o autorizaţie valabilă din partea primăriei. Ultima expirase pe 1 ianuarie, iar actele pentru reînnoirea ei au fost depuse. Rămâne de stabilit dacă, în aceste condiţii, restaurantul funcţional legal sau nu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » O explozie a cutremurat un bloc din centrul Capitalei. Suflul puternic a desprins bucăţi din zid