Exponate rare la Muzeul Antipa din București
Recordurile de orice fel ne fascinează pe toţi. Iar când sunt la câţiva kilometri distanţă parcă ar fi păcat să nu ne bucurăm de ele.
Recordurile de orice fel ne fascinează pe toţi. Iar când sunt la câţiva kilometri distanţă parcă ar fi păcat să nu ne bucurăm de ele. Aşa au gândit şi sute de bucureşteni care au ales să-şi petreacă duminica la Muzeul Antipa. Acolo este expus scheletul celui mai mare mamifer care a trăit vreodată pe Pământ.
Deinotherium Gigantissimum. Ai spune că vorbim despre un dinozaur dar de fapt este strămoşul elefantului. Are chiar şi colţii de fildeş care dovedesc asta. Avea o înălţime de peste patru metri, cam cât o casă cu un etaj, şi se hrănea cu aproximativ 400 de kilograme de plante. pe zi. A dispărut în urmă cu două milioane de ani. Dar. nu de tot. Scheletul unui asemenea exemplar a fost descoperit în 1890, chiar pe teritoriul ţării noastre. Geologul şi paleontologul roman Gregoriu Ştefănescu l-a găsit. În judeţul Vaslui.
Românul a reuşit astfel ceea ce nimeni altcineva n-a putut. Să formeze, la acel moment, unicul schelet complet din lume al unui asemenea exemplar.
Nu este însă nici pe departe singurul motiv pentru care Muzeul Antipa a fost şi astăzi plin. Rând pe rând, demisol, parter şi etaj se dezvăluie privirilor curioase. Sunt colecţii impresionante aici, piese din toate colţurile lumii.
Urmează o plimbare iniţiatică printre animalele de toate felurile. Fauna României dar şi Fauna Mondială îşi câştigă. fanii, zilnic.
În sala principală, tundra, preeria, savana şi sahara au fost expuse publicului încă din 1908. Cert este că "Grigore Antipa" a ajuns cel mai vizitat muzeu din Bucureşti. Numai anul trecut a avut peste 300 de mii de vizitatori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰