Antena Meniu Search
x

Amintirile despărţirilor, la expoziţia relaţiilor destrămate, în Bucureşti

Măcar o dată în viaţă am trecut cu toţii printr-o despărţire. În urma ei, rămânem cu nostalgia a ceea ce-ar fi putut fi, dacă ar fi fost. Dar...mai rămânem şi cu multe lucruri de-ale fostului partener, lucruri numai bune de aruncat. Un cuplu de artişti din Zagreb a decis să schimbe asta şi, în loc să trimită totul la gunoi, au înfiinţat un muzeu care găzduieşte aceste obiecte. Un muzeu al relaţiilor frânte. O expoziţie cu astfel de obiecte s-a deschis şi la Bucureşti.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 07.09.2020, 00:15

Vezi și
  • Donatorii pentru expoziţie sunt anonimi.
  • Exponatele vor ajunge la Muzeul Relaţiilor Destrămate, la Zagreb.

Pe Livia şi Adrian i-am găsit plimbându-se prin muzeu transpiraţi şi emoţionaţi. Deşi au fost împreună timp de aproape un an, nu au păstrat niciun obiect pe care să îl poată aduce printre exponate. Au retrăit însă momente din relaţia lor prin lucrurile şi poveştile altora.

Vizitator: Multe. E una în partea aia cu un coif pe care soţia îl punea pe soţ să poarte coiful că e fraier de fiecare dată când făce o prostie.

Este pentru prima oară când expoziţia ajunge în ţara noastră. Muzeul relaţiilor destrămate a luat naştere acum 14 ani în Zagreb, după ce doi artişti s-au despărţit. Iniţiativa a ajuns mai apoi în toată lumea. Mii de oameni au adus tot felul de obiecte care le-au marcat relaţiile. O cană spartă, o mătură, o periuţă de dinţi sau o coajă de fistic.

Vedeţi, la un moment dat, în cele 6 luni pe care le-am avut împreună am cumpărat fistic şi ne-am întrecut pentru a vedea cine poate arunca cojile în coşul de gunoi. Unul dintre noi a ratat”, este explicaţia într-un mesaj.

Iar un bărbat din Bucureşti a lăsat aici o pereche de pantaloni şi un tricou care aparţineau fostei sale iubite.

“Hainele le-a lăsat la mine pentru acele nopţi când rămânea peste noapte, un fel de pijama. (...) Hainele a zis să le donez”, este explicaţia bărbatului.

Cei care au avut inima frântă şi vor să doneze o părticică din fosta lor relaţie sub forma unui obiect însoţit de o poveste pot face acest lucru pe site-ul muzeului. Nu trebuie să îşi facă griji pentru că toţi donatorii rămân anonimi.

La finalul expoziţiei, exponatele alese de curatori vor pleca la muzeul permanent din Croaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Amintirile despărţirilor, la expoziţia relaţiilor destrămate, în Bucureşti