Antena Meniu Search
x

Ecourile scandalului Facebook: ce spun românii de la sate despre furtul de date personale, pe internet

Ecourile scandalului Facebook au ajuns chiar şi la sate, la urechile celor care lucrează pământul. Şi ei au telefoane inteligente şi sunt non-stop pe Facebook.

Vezi și

Ecourile scandalului Facebook au ajuns chiar şi la sate, la urechile celor care lucrează pământul. Şi ei au telefoane inteligente şi sunt non-stop conectaţi la reţeaua de socializare. Deşi înţeleg că cineva ştie totul despre ei, oamenii spun că n-au de gând să renunţe la aplicaţia pe care, uneori o accesează prea des uitând de treburile gospodăreşti.

Reporterii Observator au mers în Satul Budeni, judeţul Giurgiu. La prima oră, un tânăr ară pământul cu o motosapă, semn că tehnologia a ajuns şi aici. Totuşi, cel mai bun indiciu că aşa stau lucrurile este telefonul inteligent din buzunar. La 20 de ani, Vali este unul dintre cei 10 milioane de români care intră zi de zi pe Facebook. 

Tânărul este de doi ani pe facebook şi are două mii de prieteni. În dreptul locului de muncă, scrie simplu "şef la mine acasă". 

Este, în schimb, protestatar de canapea. 

Vali, utilizator Facebook: "Este un indemn la iesit in strada, adica ai o astfel de activitate, esti militant pe Facebook. Vede o gramada de lume, iese in strada."

Cecilia are 17 ani. Şi-a creat contul când avea doar 10. Nu ar renunţa la el pentru nimic în lume. 

Cecilia, utilizator Facebook: "Postez de cate ori mananc, merg in parc, absolut tot ce fac, intru pe Facebook si postez, intru in direct. Sunt o mare vedeta in Comana!"

Puţini localnici din satul Comana nu au cont de facebook. 

Un alt tânăr e nedespărţit de reţea. 

Marius, utilizator Facebook: "Ca si cum e un drog de fapt, nici nu ma mai uit la televizor, stau cu telefonul in mana. În fiecare zi, in fiecare seara, si la munca, in pauza. Mai repede lasam munca si umblam pe Facebook."

Furtul de date îl lasă rece. Şi nu doar pe el.

Marius, utilizator Facebook: "Probabil nici nu sunt constient de treburile astea, de-aia nici nu ma afecteaza."

Utilizatorii inteleg ca Facebook stie totul despre ei si le-ar fi putut folosi datele. Insa, ca multi dintre noi, recunosc ca aplicatia este un drog de care nu au de gand sa se lase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ecourile scandalului Facebook: ce spun românii de la sate despre furtul de date personale, pe internet