Antena Meniu Search
x

Facultăţile din Capitală, mesaje inedite pe Facebook pentru a-şi atrage studenţi: "Avem studente precum bujorii de mai!"

Avem cele mai frumoase studente, precum bujorii de mai! Este mesajul prin care Facultatea de Litere încearcă să atragă tineri. Înscrierile au început deja şi lupta este strânsă, aşa că fiecare universitate vine cu anunţuri inventive.

Vezi și

"Avem cele mai frumoase studente, precum bujorii de mai!" Este mesajul prin care Facultatea de Litere încearcă să atragă tineri. Înscrierile au început deja şi lupta este strânsă, aşa că fiecare universitate vine cu anunţuri inventive.

Articole, multe fotografii şi chiar videoclipuri. Sunt modalităţile prin care facultăţile încearcă să câştige cât mai mulţi studenţi. O strategie care le-a adus, în loc de LIKEURI, mai multe comentarii negative. Facultatea de Litere a compus o listă cu motivele pentru care tinerii ar trebui să se înscrie acolo. Printre ele este Adriana. 

ADRIANA, studentă:

Avem cele mai frumoase studente, precum bujorii la începutul lunii mai, de altfel, avem o si o absolventă care a câştigat titlul de Miss World. Nu are legatură cu nimic din ce facem la facultate. Ce legatură are cum arată studentele cu ce învatam sau nu invatam.

Academia de Studii Economice a încercat o metodă de promovare mai modernă. Coloana sonoră nu i-a convins însă pe viitorii studenţi. Spun că melodia este învechită, dar nu ştiu că, de fapt, este imnul universităţii. 

La Filosofie, profesorii promit imposibilul: Aici, la facultatea de Filosofie, suntem obişnuiţi să călătorim în timp. Înainte şi înapoi, cu viteza gândului, este mesajul pentru cei care ar vrea să urmeze cursurile facultăţii.

Cei care s-au lăsat convinşi îşi pot depune dosarul de înscriere de luni. Astăzi, şi-au deschis ghişeele doar facultăţile de sociologie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe politice, jurnalism şi teologie.   

MIRABELA AMARANDEI, purtător de cuvânt la Universitatea Bucureşti:

Au decis asupra examenului, a unei probe scrise, există formula mixtă a admiterii, o pondere din media de Bac si un test grila sau o proba de aptitudini, exista formula în care se ia 100% media de la Bacalaureat sau media de la Bac şi eseu motivaţional. 

Chiar dacă mediile finale de la Bacalaureat încă nu s-au afişat, mulţi n-au mai aşteptat contestaţiile şi au venit să se înscrie la facultate chiar din prima zi. Cătălin vrea să fie student la Matematică. 

Aici mi-ar placea pentru ca as putea fi profesor si îmi place sa lucrez cu copiii, spune tânărul.

Orice ar alege, concurenţa e la fel de mare. Facultăţile bune au între 5 şi 9 candidaţi pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Facultăţile din Capitală, mesaje inedite pe Facebook pentru a-şi atrage studenţi: "Avem studente precum bujorii de mai!"