Antena Meniu Search
x

O lebădă se chinuie să-și crească cei 6 pui, după ce masculul a dispărut fără urmă

O familie de lebede, care cuibăreşte de ani de zile pe un lac din Arad, s-a destrămat după ce masculul a dispărut fără urmă. Suspiciunile localnicilor se îndreaptă acum către locuitorii unui cartier de lângă lac, după ce pescarii i-au văzut pe copii aruncând cu pietre în frumoasele vietăţi. Autorităţile locale, dar şi organizaţiile pentru protecţia animalelor, depun eforturi comune pentru protejarea lebedei rămasă cu cei şase pui.

de Redactia Observator

la 20.06.2020, 12:25

Vezi și
  • Ajutor pentru lebădă și puii ei, de la organizațiile pentru protecția animalelor
  • Masculul a dispărut fără urmă, din motive încă necunoscute

Lebăda este o specie protejată de lege. Imediat ce a fost sesizată dispariţia uneia dintre păsări, iubitorii de animale au fost puşi pe jar.

Gabriel Herlo, biolog - Din păcate, masculul a dispărut acum circa o lună, nu se ştie de ce. Femela în continuare a rămas cu puii, are grijă de pui şi încercăm cu toţii să o protejăm.

Pescarii de pe lac au fost primii care au observat dispariţia păsării. Erau obişnuiţi cu ele de multă vreme, mai exact din anul 2017, atunci când a fost prima apariţiei a familiei pe lac.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lebedele sunt specii monogame, care se împerechează pentru tot restul vieţii. Acum, nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu lebăda rămasă singură, după ce puii vor părăsi cuibul.

Fulviu Moga, director Lunca Mureşului - Este datoria noastră să încercăm să le protejăm. Am făcut o sesizare către primăria municipiului Arad şi către poliţia municipiului. Şi ne-au asigură că se va intensifica patrularea în zonă pentru a descuraja încercarea de capturare a lor.

În cazul în care poliţiştii vor da de urma celor care au rănit sau chiar omorât lebăda, se vor alege cu dosar penal şi cu o amendă usturătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O lebădă se chinuie să-și crească cei 6 pui, după ce masculul a dispărut fără urmă