Pacienţii de la spitalul din Suceava, trataţi cu ajutorul unei fântâni-medicament
Tratament inedit la Spitalul Judeţean Suceava, unul dintre cele mai moderne din ţară. În curtea unităţii medicale a apărut o fântână muzicală terapeutică, iar medicii spun că apa, culorile şi muzica reduc stresul şi pot fi un medicament inclusiv pentru cardiaci.
Tratament inedit la Spitalul Judeţean Suceava, unul dintre cele mai moderne din ţară. În curtea unităţii medicale a apărut o fântână muzicală terapeutică, iar medicii spun că apa, culorile şi muzica reduc stresul şi pot fi un medicament inclusiv pentru cardiaci. 60 de mii de euro a costat fântâna care a devenit un obiectiv turistic în oraş.
Fântâna arteziană, ale cărei jeturi dansează pe muzica lui Vivaldi sau Bach, este ca un medicament pentru spectatori. De show se bucură atât pacienții, cât și oamenii din oraş, care se plimbă prin curtea spitalului ca printr-un parc.
Fântâna muzicală a transformat unitatea medicală într-un loc primitor.
O femeie spune că "este o modalitate foarte originală de a brendui un spital judeţean de urgenţă. Culoarea şi muzica pot salva suflete. Dacă ar avea şi medicii mai mult timp de vorbit cu pacienţii, ar fi minunat".
- Medicament cerut de bolnavii de cancer în instanţă. Andreea speră la o şansă la viaţă pentru tatăl ei: "Este...
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Fântâna funcţionează cu program, în fiecare seară, între orele 18 şi 22.
A costat 60.000 de euro, bani care au fost strânşi din taxa pe parcare.
Conducerea unităţii medicale spune că a aprobat construcţia fântânii numai după ce a investit în aparatură şi în siguranţa pacienţilor.
Spitalul Judeţean Suceava are brăţări electronice care stochează toate datele medicale ale bolnavilor, dar şi zeci de camere de supraveghere care urmăresc ca actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.
Investiţiile din ultimul deceniu, inclusiv în aparatură, s-au ridicat la 50 de milioane de euro. 700.000 de pacienţi sunt trataţi în fiecare an în cel mai mare spital din Suceava.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰