Antena Meniu Search
x

Pacienţii de la spitalul din Suceava, trataţi cu ajutorul unei fântâni-medicament

Tratament inedit la Spitalul Judeţean Suceava, unul dintre cele mai moderne din ţară. În curtea unităţii medicale a apărut o fântână muzicală terapeutică, iar medicii spun că apa, culorile şi muzica reduc stresul şi pot fi un medicament inclusiv pentru cardiaci.

de Redactia Observator

la 17.09.2019, 21:07

Vezi și

Tratament inedit la Spitalul Judeţean Suceava, unul dintre cele mai moderne din ţară. În curtea unităţii medicale a apărut o fântână muzicală terapeutică, iar medicii spun că apa, culorile şi muzica reduc stresul şi pot fi un medicament inclusiv pentru cardiaci. 60 de mii de euro a costat fântâna care a devenit un obiectiv turistic în oraş. 

Fântâna arteziană, ale cărei jeturi dansează pe muzica lui Vivaldi sau Bach, este ca un medicament pentru spectatori. De show se bucură atât pacienții, cât și oamenii din oraş, care se plimbă prin curtea spitalului ca printr-un parc.

Fântâna muzicală a transformat unitatea medicală într-un loc primitor. 

O femeie spune că "este o modalitate foarte originală de a brendui un spital judeţean de urgenţă. Culoarea şi muzica pot salva suflete. Dacă ar avea şi medicii mai mult timp de vorbit cu pacienţii, ar fi minunat".

Fântâna funcţionează cu program, în fiecare seară, între orele 18 şi 22.

A costat 60.000 de euro, bani care au fost strânşi din taxa pe parcare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conducerea unităţii medicale spune că a aprobat construcţia fântânii numai după ce a investit în aparatură şi în siguranţa pacienţilor.

Spitalul Judeţean Suceava are brăţări electronice care stochează toate datele medicale ale bolnavilor, dar şi zeci de camere de supraveghere care urmăresc ca actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. 

Investiţiile din ultimul deceniu, inclusiv în aparatură, s-au ridicat la 50 de milioane de euro. 700.000 de pacienţi sunt trataţi în fiecare an în cel mai mare spital din Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pacienţii de la spitalul din Suceava, trataţi cu ajutorul unei fântâni-medicament