Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Farfuriile şi paharele din plastic, interzise la petrecerile publice din Braşov

Fără pahare şi farfurii din plastic la petrecerile organizate pe domeniul public. Este hotărârea autorităţilor din Braşov care va fi aplicată de la 1 octombrie, iar cine nu o respectă nu va mai avea voie să organizeze concerte sau festivaluri în oraş.

de Redactia Observator

la 03.09.2019 , 22:21

Fără pahare şi farfurii din plastic la petrecerile organizate pe domeniul public. Este hotărârea autorităţilor din Braşov care va fi aplicată de la 1 octombrie, iar cine nu o respectă nu va mai avea voie să organizeze concerte sau festivaluri în oraş. Cum Braşovul se pregăteşte deja pentru cel mai mare festival al berii, organizatorii au trecut la măsuri. O directivă europeană obligă România să înlocuiască plasticul cu materiale biodegradabile, până în 2021. 

Aceste imagini vor deveni istorie. Milioanele de farfurii, pahare şi tacâmuri din plastic, care sunt folosite în fiecare an la cel mai mare festival al berii de la Braşov vor fi înlocuite în acest an cu o variantă nepoluantă. 

Trecerea la materialele biodegradabile se va face însă treptat. Până la 1 octombrie, data la care intră în vigoare o hotărâre a consilierilor locali. Cum pe 5 septembrie, locuitorii sunt aşteptaţi la festivalul berii, organizatorii au luat deja măsuri. 

Vezi și

După 1 octombrie, plasticul este interzis total, iar cine nu respectă decizia autorităţilor, nu va mai avea voie să organizeze eveniemente pe spaţiul public. 

Paharele, farfuriile, paiele sau tacâmurile din plastic au fost de trei luni interzise de Uniunea Europeană. România are la dispoziţie doi ani să renunţe la ele. 

Este vorba de nouă tipuri de produse din plastic care sunt considerate periculoase pentru mediu. Dacă în 2021, ţara noastră nu va renunţa la plasticul nociv, riscăm amenzi uriaşe. 

Cifrele poluării actuale sunt îngrijorătoare. În România, 580.000 de tone de plastic sunt aruncate la gunoi, în fiecare an. Adică mai mult de 30 de kilograme pe cap de locuitor. Din cantitatea totală de plastic, mai puţin de jumătate este reciclată.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Farfuriile şi paharele din plastic, interzise la petrecerile publice din Braşov