Farfuriile şi paharele din plastic, interzise la petrecerile publice din Braşov
Fără pahare şi farfurii din plastic la petrecerile organizate pe domeniul public. Este hotărârea autorităţilor din Braşov care va fi aplicată de la 1 octombrie, iar cine nu o respectă nu va mai avea voie să organizeze concerte sau festivaluri în oraş.
Fără pahare şi farfurii din plastic la petrecerile organizate pe domeniul public. Este hotărârea autorităţilor din Braşov care va fi aplicată de la 1 octombrie, iar cine nu o respectă nu va mai avea voie să organizeze concerte sau festivaluri în oraş. Cum Braşovul se pregăteşte deja pentru cel mai mare festival al berii, organizatorii au trecut la măsuri. O directivă europeană obligă România să înlocuiască plasticul cu materiale biodegradabile, până în 2021.
Aceste imagini vor deveni istorie. Milioanele de farfurii, pahare şi tacâmuri din plastic, care sunt folosite în fiecare an la cel mai mare festival al berii de la Braşov vor fi înlocuite în acest an cu o variantă nepoluantă.
Trecerea la materialele biodegradabile se va face însă treptat. Până la 1 octombrie, data la care intră în vigoare o hotărâre a consilierilor locali. Cum pe 5 septembrie, locuitorii sunt aşteptaţi la festivalul berii, organizatorii au luat deja măsuri.
După 1 octombrie, plasticul este interzis total, iar cine nu respectă decizia autorităţilor, nu va mai avea voie să organizeze eveniemente pe spaţiul public.
- Un mort și 5 răniți într-un accident grav, în Brașov. Un microbuz și o mașină s-au ciocnit frontal pe DN 13
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Înapoi în natură, dar fără mama lor: Momentul în care puii ursoaicei împuşcate la Predeal sunt eliberaţi în...
- Cum arată Aeroportul Ghimbav la aproape 2 ani de la inaugurare: O singură companie aeriană și doar trei...
- Staţiunea din România, sufocată de gunoaie. Primăria a cheltuit 4 milioane de lei pe un sistem video care însă...
Paharele, farfuriile, paiele sau tacâmurile din plastic au fost de trei luni interzise de Uniunea Europeană. România are la dispoziţie doi ani să renunţe la ele.
Este vorba de nouă tipuri de produse din plastic care sunt considerate periculoase pentru mediu. Dacă în 2021, ţara noastră nu va renunţa la plasticul nociv, riscăm amenzi uriaşe.
Cifrele poluării actuale sunt îngrijorătoare. În România, 580.000 de tone de plastic sunt aruncate la gunoi, în fiecare an. Adică mai mult de 30 de kilograme pe cap de locuitor. Din cantitatea totală de plastic, mai puţin de jumătate este reciclată.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰