Au fost 18 grade în sudul ţării. Un val de căldură record a adus primăvara peste România, mai devreme ca niciodată
România trece printr-unul dintre cele mai călduroase începuturi de februarie din istoria recentă.
Cu temperaturi care depăşesc chiar şi cu douăsprezece grade media normală din această perioadă, România trece printr-unul dintre cele mai călduroase începuturi de februarie din istoria recentă. Iar vremea de primăvară nu se grăbeşte să lase loc temperaturilor negative.
Nu cu una, ci cu mii de flori, primăvara a venit mai devreme în Capitală. La amiază erau 16 grade cu plus în Bucureşti. Mult peste media acestei perioade.
Alina Şerban, meteorolog: "Zilele acestea vorbim de o masa de aer foarte cald, ce a stationat pe teritoriul tarii noastre, astfel incat valorile termice au fost ridicate, cu mult mai ridicate decat in mod normal. Chiar cu 10 12 grade abatere pozitiva."
Chiar dacă mulţi sperau ca măcar pe final iarna să aducă vreme bună de săniuş, s-au adaptat repede.
Cu temperaturi mult peste medie, sezonul estival ar putea debuta pe 1 martie, nu pe 1 mai. Faleza din Constanţa e deja plină.
Florin Hristu: "Sunteti mai inspirat atunci cand sunt zile insorite? Sa stiti ca da, da, da. sa stiti ca da. Ai o dispozitie, stiu eu, mai speciala. Te simti mai bine, pur si simplu."
Această tânără a venit acasă tocmai din Irlanda, aşteptându-se la o iarnă ca în copilărie.
Temperaturi peste medie au fost şi în nordul ţării.
Calendaristic, suntem abia la începutul ultimei luni de iarnă, însă vremea de afară te duce cu gândul la o primăvară timpurie. Iar temperaturile vor fi pe măsură. Mâine, va fi cald în întreaga ţară, iar maximele vor fi înregistrate în Banat, unde sunt aşteptapte 16 grade cu plus. Un record pentru această perioadă.
Asta nu înseamnă că în restul ţării va fi frig. Vor fi 14 grade în capitală, 15 la malul mării şi în Oltenia. Cel mai frig va fi în Moldova şi Muntenia, unde sunt estimate maxime de 12-13 grade.
Pentru Vestul ţării, meteorologii au anunţat ploi, care se vor abate şi în jumătatea estică de mâine după amiază.
Din cauza temperaturilor ridicate, dar şi a precipitaţiilor, în zonele muntoase există risc de inundaţii, iar în masivele Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 de metri, există risc ridicat de avalanşă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰