Mii de părinţi fac împrumuturi pentru a învăţa să devină părinţii perfecţi
În ţara în care cel puţin un copil ajunge săptămânal la spital, bătut chiar de către propriii părinţi, s-au înmulţit şcolile pentru mame şi taţi. Aşa s-a născut fenomenul de parenting, o mare controversă şi o industrie extrem de profitabilă.
În ţara în care cel puţin un copil ajunge săptămânal la spital, bătut chiar de către propriii părinţi, s-au înmulţit şcolile pentru mame şi taţi. Aşa s-a născut fenomenul de parenting, o mare controversă şi o industrie extrem de profitabilă. Sunt mii de părinţi care cheltuie mii de euro şi chiar ajung să facă împrumuturi la bănci, doar ca să meargă la cursuri unde cineva să-i înveţe cum să-şi trateze copiii. Colegii noştri de la emisiunea "În premieră" au intrat în culisele acestei industrii şi au descoperit întâmplări şocante.
De şapte ani se vorbeşte şi la noi, din ce în ce mai mult, despre parenting. Iar părinţii, mai ales cei din generaţia "bătaia e ruptă din Rai", au ajuns să creadă că fără cursuri speciale nu ai cum să educi un copil.
Părinţii dau sute şi mii de euro pentru cursurile de parenting
Urania Cremene e cel mai bine vândut specialist de parenting din România şi posesoarea unei platforme online pe care 8.000 de părinți au plătit deja sute de euro ca să participe la cursurile pentru creşterea şi educarea copilului.
Când a auzit prima dată despre ea, Irina a fost convinsă că e singura ei salvare. Avea deja doi copii şi o furie pe care nu mai ştia cum să o stăpânească.
Parentingul, o afacere profitabilă
A început, deci, să meargă la cursuri şi să citească zeci şi zeci de cărţi. Fără ca ea sau cei din jurul ei să vadă vreo schimbare.
Alina Prodan a citit şi ea tone întregi de tratate înainte de a aduce pe lume primul copil. Toate mamele din jurul ei făceau asta. Trei copii mai târziu, a înţeles, însă, că povestea asta nu e pentru ea.
La nivel mondial, parentingul e deja o industrie profitabilă. Iar în România, chiar dacă s-a nascut deja şi curentul antiparenting, sunt din ce in ce mai mulţi adepţi care cred tot ce se scrie în cărţi şi consideră că educaţia unui copil e un tratat de specialitate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰