Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Festivalul Bujorului de Munte, motiv de mare sărbătoare în Sibiu. Oaspeţii, întâmpinaţi cu bulz şi tocăniţă de berbecuţ la ceaun

Sărbătoare mare în comuna Gura Râului din judeţul Sibiu, la Festivalul Bujorului de Munte. Evenimentul a început cu o cină ca la stână, unde oaspeţii au fost întâmpinaţi cu tocăniţă de berbecuţ la ceaun, nelipsitul bulz şi multe sortimente de brânză.

de Redactia Observator

la 03.07.2022 , 11:34

La poalele munţilor Cindrel, într-un decor de poveste s-a dat startul Festivalului Bujorului de Munte. În aşteptarea turiştilor, gazdele au încins ceaunele şi au pregătit tot felul de bunătăţi tradiţionale.

Lucian Mihai, bucătar: Am pregătit o cină tradiţională ca în marginime. Avem preparate la ceaun, o tochitură de porc făcută la foc molcom, cu cârnaţi de casă, cu carne de purcel.

La mare căutare a fost celebrul bulz, care a devenit în cel mai scurt timp vedeta festivalului.

Vezi și

Lucian Mihai, bucătar: Este un bulz pe care noi îl servim cu smântână. El este făcut cu trei tipuri de brânză, cu burduf, cu caşcaval. Un bulz făcut cu multă trudă şi cu brânză de burduf de la bunica.

Nelipsite au fost şi produsele din lapte de oaie, obţinute după reţete tradiţionale de pe vremea bunicilor.

Cioban: Brânză de burduf de munte, urdă, unt, ouă. Cam de toate avem. Și aici? Aici avem o brânză de munte băgată în coajă de brad.

Gustul tradiţional demult uitat i-a cucerit pe vizitatorii care au vrut să-şi petreacă ziua la aer curat.

Turist: Este făcută foarte bine. E foarte bună. E gustoasă. E mult mai bună, aici, la munte. 

Turist: Cade cel mai bine în aer liber, orice mâncare. Vremea ţine cu noi. Dacă ar fi după aspect, ai mânca tot. 

Festivalul Bujorului va continua şi astăzi. Pe lângă partea gastronomică, turiştii sunt aşteptaţi şi la un program folcloric.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Festivalul Bujorului de Munte, motiv de mare sărbătoare în Sibiu. Oaspeţii, întâmpinaţi cu bulz şi tocăniţă de berbecuţ la ceaun