Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festivalul mielului, în Harghita

Cei mai iscusiţi bucătari au trecut prin cele mai parfurmate mirodenii zeci de miei, apoi i-au perpelit la foc mărunt. Sau i-au fiert, după reţetă. În total 60 de preparate sofisticate au fost plimbate prin faţa juraţilor şi apoi împărţite vizitatorilor.

de Redactia Observator

la 18.05.2014 , 11:18

 Cei mai iscusiţi bucătari au trecut prin cele mai parfurmate mirodenii zeci de miei, apoi i-au perpelit la foc mărunt. Sau i-au fiert, după reţetă. În total 60 de preparate sofisticate au fost plimbate prin faţa juraţilor şi apoi împărţite vizitatorilor.

Festivalul primăverii din Harghita a fost dedicat gastronomiei. Carnea de miel a fost vedeta, iar 17 bucătari de meserie, sau de ocazie, s-au întrecut să-o pună în valoare.

Cu atâtea arome prin aer aşteaptarea a fost un chin pentru vizitatori şi juraţi deopotrivă. Bucătarii parcă încercau să le facă în ciudă. Toate au ajuns în faţa juriului, iar cele mai bune au fost premiate. Adevărata recompensă pentru bucătari a venit însă din partea vizitatorilor care le-au încercat bucatele.

Vezi și

Înainte să se apuce de gătit, cavalerii gastronomiei au defilat prin centrul oraşului în acordurile unei fanfare. S-au oprit apoi la biserica franciscană, unde au fost sfinţite mielul, pâinea şi băuturile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Festivalul mielului, în Harghita