Festivalul mielului, în Harghita
Cei mai iscusiţi bucătari au trecut prin cele mai parfurmate mirodenii zeci de miei, apoi i-au perpelit la foc mărunt. Sau i-au fiert, după reţetă. În total 60 de preparate sofisticate au fost plimbate prin faţa juraţilor şi apoi împărţite vizitatorilor.
Cei mai iscusiţi bucătari au trecut prin cele mai parfurmate mirodenii zeci de miei, apoi i-au perpelit la foc mărunt. Sau i-au fiert, după reţetă. În total 60 de preparate sofisticate au fost plimbate prin faţa juraţilor şi apoi împărţite vizitatorilor.
Festivalul primăverii din Harghita a fost dedicat gastronomiei. Carnea de miel a fost vedeta, iar 17 bucătari de meserie, sau de ocazie, s-au întrecut să-o pună în valoare.
Cu atâtea arome prin aer aşteaptarea a fost un chin pentru vizitatori şi juraţi deopotrivă. Bucătarii parcă încercau să le facă în ciudă. Toate au ajuns în faţa juriului, iar cele mai bune au fost premiate. Adevărata recompensă pentru bucătari a venit însă din partea vizitatorilor care le-au încercat bucatele.
Înainte să se apuce de gătit, cavalerii gastronomiei au defilat prin centrul oraşului în acordurile unei fanfare. S-au oprit apoi la biserica franciscană, unde au fost sfinţite mielul, pâinea şi băuturile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰