Festivalul Oierilor
Zeci de mese încărcate cu bunătăţi din carne de miel s-au întins una după alta la un festival din Harghita
Zeci de mese încărcate cu bunătăţi din carne de miel s-au întins una după alta la un festival din Harghita
Sub puterea jarului, carnea din rotisor începe să împrăştie până în văi mirosul fripturii. Pofticioşii resimt deliciul din aer. Cu o felie de pâine în mână, un gurmand tot aruncă ocheade mioarei rumenite. Pofta e mare. Şi trebuie să guste.
N-a fost ceaun care să nu clocotească, la Festivalul Oierilor. Porţiile cu mămăliguţă şi tocană de miel au fost atât de bune încât s-au cerut fără oprire.
De oala imensă în care a fiert tocăniţa de miel cu cartofi, secuiască, nicio gospodină n-a avut voie să se apropie. E pregătită numai de bărbaţi. Din strămoşii ştiu şi cum să facă mămăliga cu brânză să aibă un gust atât de bun.
La dreapta clătitelor, au stat delicioasele gogoşi umplute şi presărate cu brânză, numite langoşi.
Toată mâncarea de la festival s-a dat gratuit vizitatorilor. Evenimentul e, totodată, şi o expoziţie a celor mai frumoase mioare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰