Antena Meniu Search
x

Fetiță de 3 ani refuzată de două spitale din Constanța pentru că mama avea Covid. Copila înghițise o monedă

O mamă și fetița ei de 3 ani au fost refuzate de două spitale din Constanța din cauză că femeia fusese diagnosticată cu coronavirus cu o zi înainte, chiar dacă era vorba de un caz de urgență majoră.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.10.2020, 09:43

Fetiță de 3 ani refuzată de două spitale din Constanța pentru că mama avea Covid. Copila înghițise o monedă
Fetiță de 3 ani refuzată de două spitale din Constanța pentru că mama avea Covid. Copila înghițise o monedă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Femeia din Schitu acuză medicii de la Urgență că au refuzat să îi trateze fetița, deși era spital Covid și era o situație critică.
  • S-a rezolvat totul după un telefon la DSP, iar fetița de trei ani a primit tratamentul de care avea nevoie.

Femeia, din satul Schitu, comuna Costinești, povestește că a mers de urgență la spital cu fiica ei, după ce a înghițit o monedă, și s-a lovit de refuzuri repetate când a ajuns la poarta spitalelor.

Mama fetiţei aflase cu o zi înainte de incident că are coronavirus, după un test făcut la cerere, căci urma să plece din țară, așa că a intrat în autoizolare. 

Ținute ore în șir în Ambulanţă, la porțile spitalelor

În seara de duminică, 4 octombrie, deorece fetiţa de 3 ani şi 7 luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărât să le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID. 

Aici s-au lovit de primul refuz, medicii refuzând să le primească pentru că nu pot face radiografie copilului.

Au fost duse de urgență cu aceeași ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, însă și aici au fost refuzate, din cauză că mama era infectată cu noul coronavirus. 

S-a rezolvat totul după un telefon la DSP, iar fetița de trei ani a primit tratamentul de care avea nevoie.

”Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut (a refuzat), i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor ca eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie sa îi fac investigații la privat. Am sunat la D.S.P. și într-un final i-au făcut și un eco copilului", a povestit femeia, potrivit focuspress.ro.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța a anunțat că a demarat o anchetă internă ca urmare a incidentului de duminică seară. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fetiță de 3 ani refuzată de două spitale din Constanța pentru că mama avea Covid. Copila înghițise o monedă