Antena Meniu Search
x

Fetiţă din Sfântu Gheorghe, care avea o tumoră la ficat, are o nouă şansă

La doar un an şi o lună, o fetiţă din Sfântu Gheorghe risca să moară dacă nu i-ar fi fost operată tumoarea la ficat. Timp de şase ore, mama i-a stat alături în sala de operaţie.

Vezi și

 La doar un an şi o lună, o fetiţă din Sfântu Gheorghe risca să moară dacă nu i-ar fi fost operată tumoarea la ficat. Timp de şase ore, mama i-a stat alături în sala de operaţie.

Pregătită pentru transplant, în cazul în care medicii ar fi decis că fetiţa are nevoie de o bucată din ficatul ei. Nu a fost nevoie, însă. Copila a fost salvată şi poate spera de acum înainte la o viaţă fără suferinţă. A fost cel mai mic pacient, pe care l-au avut până acum medicii de la Institutul Fundeni.

Cecilia are doar un an. Şi o suferinţă grea în trupul ei mic. O tumoare i-a cuprins mai mult de jumătate din ficat. Copila are cancer hepatic.

O jumătate de an, fetiţa a făcut nouă cure de citostatice. Ca să o salveze, medicii Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni au intrat cu ea astăzi în sala de operaţie.

După aproape şase ore de aşteptare, tatăl i-a strâns mâna chirugului care i-a salvat copila.

La doar un an şi o lună de viaţă, Cecilia a fost cel mai mic pacient care a trecut printr-o asemenea intervenţie. În urmă cu 15 ani, acelaşi chirurg, salva viaţa unei fetiţe de un an şi trei luni din Hunedoara. Timeea a fost primul copil din România care a suferit un transplant de ficat.

După operaţia care a salvat-o, alţi 60 de copii bolnavi de cancer şi 600 de adulţi au fost suferit un transplant hepatic la Institutul din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fetiţă din Sfântu Gheorghe, care avea o tumoră la ficat, are o nouă şansă